Halloweenska noc bude mrazivá, potom by mala prísť úľava

TA3 TASR
31.10.2019 10:33

Chystáte sa oslavovať Halloween? Dobre sa oblečte, pretože noc zo štvrtka na piatok bude mrazivá - dokonca môže byť ešte chladnejšia ako tá na štvrtok. Meteorológovia majú však aj dobré správy, cez predĺžený víkend k nám príde teplejší vzduch.

Halloweenska noc bude mrazivá, potom by mala prísť úľava
TASR/AP

Vzduch bude podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu o trochu suchší, bude menej oblačnosti a vietor zoslabne na celom území. Informuje o tom SHMÚ na sociálnej sieti. "Cez víkend sa však nočné mrazy výrazne zmiernia, keďže silnejší južný vietor k nám dostane vlhší a teplejší vzduch," tvrdia meteorológovia.

V chladnom vzduchu sa do našej oblasti presúva od severozápadu stred tlakovej výše, čoho následkom ubúda oblačnosť a slabne vietor. Teplota tak podľa meteorológov výrazne klesá, mrzne už na viacerých miestach, v dolinách a kotlinách na severe je už lokálne okolo -5 stupňov Celzia. "Teplota sa drží nad nulou len na východe v lokalitách citlivých na severný vietor (Košická kotlina či Východoslovenská nížina) či v Nitrianskom kraji a vo väčšej časti Banskobystrického kraja, kde ešte ostala oblačnosť. Tá sa však postupne zmenší a mrznúť bude aj tu," dodali meteorológovia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok