Kočner mal ťahať za nitky aj v Košiciach, išlo o Unipharmu

TA3 SITA
30.10.2019 19:12

Viacnásobne stíhaný Marian Kočner zrejme dokázal ťahať za nitky nielen na bratislavských, ale aj na košických súdoch. Ako ďalej uvádza portál Denníka N, košický sudca Adrián Pažúr napríklad pojednával kauzu Unipharma, v ktorej chcel Kočner najväčšieho slovenského distribútora liekov obrať o 45 miliónov eur. Pažúr podľa denníka od roku 2011 riadi Okresný súd Košice II.

Kočner mal ťahať za nitky aj v Košiciach, išlo o Unipharmu
TASR/Jakub Kotian

Sťažoval sa Zsuzsovej

„Pochybnosti vzbudilo už to, že sa prípad dostal do Košíc, hoci farmafirma a ani Marian K. nie sú z Košíc. Potom dal sudca Pažúr zablokovať majetok firme Unipharma, hoci v spore s Marianom K. v skutočnosti bola jej dcérska firma, a spolu s krajským súdom odmietali zablokovanie majetku zrušiť. Majetok odblokoval až po dvoch rokoch a uznal, že firma Unipharma s prípadom nič nemá,“ napísal Denník N. Kočner následne písal v súčasnosti obvinenej Alene Zsuzsovej.: „Ku..a, tak som rozzúrený na tie Košice… 2 roky roboty.“

Podnikateľovi Mariánovi Sisákovi zase podľa denníka Kočner v súvislosti so sudcom napísal: „Dva roky hral na moju stranu a potom ma odj…l.“. Dotyčný sudca sa pre denník vyjadril, že Kočnera nepozná, nikdy s ním nekomunikoval a nikdy sa s ním nestretol s výnimkou jeho účasti na pojednávaní v predmetnej veci. „Preto na mňa nemohol vyvíjať tlak, aby som rozhodoval v prospech jeho firmy,“ zdôraznil.

Kočner sa so Sisákom bavil aj o osobe prezývanej Imre. „Pod prezývkou „Imre“ s najväčšou pravdepodobnosťou myslia dlhoročného predsedu košického krajského súdu Imricha Volkaia,“ píše denník. Konkrétne sa Kočner podľa denníka pýtal Sisáka, ako sa dá jednať s dvomi obchodnými senátmi na krajskom súde v Košiciach. „Resp. asi s Imrem… Lebo ten tam vládne,“ napísal. Následne sa podľa denníka pýtal: „Čiže pochopil som, že všetko sa dá riešiť cez Imreho. Jest tak?“. „Niečo aj napriamo. Je to rýchlejšie,“ odpísal Sisák. Volkai pre denník odmietol, aby sa jeho meno stotožňovalo s menom „Imre“ a odmieta aj spájanie svojej osoby s Kočnerom. „Uvedenú osobu nepoznám a nikdy som s ňou nebol v žiadnom kontakte,“ odpísal.

Začalo sa to v roku 2006

Denník pripomína, že na začiatku kauzy Unipharma chcela firma získať rekreačné zariadenie pre svojich akcionárov. Bolo to niekedy v roku 2006, keď Kočner staval apartmánový komplex na Donovaloch. „Stavbu ubytovacieho rezortu financovala Privatbanka zo skupiny Penta. Unipharma kúpila časť apartmánov a rozpredala ich lekárnikom, ktorí ju vlastnia. Čo sa nepredalo, previedla na svoju dcérsku firmu Pharmaeduca a zvyšok si nechala firma International Investment Hotels Holding (IIHH) Mariana K.,“ píše denník. Do roku 2014 podľa neho popri sebe vlastníci fungovali, hoci s problémami.

„Tie vyvrcholili pred piatimi rokmi, keď Marian K. začal za vstup do apartmánov požadovať niekoľko stotisíc eur. Do apartmánov sa totiž dalo ísť len cez jeho pozemok. Hrozil zablokovaním prístupu a začal na lekárnikov tlačiť, aby sa apartmánov vzdali. Ponúkol im na výmenu svoj Šport Hotel, ktorý je tiež na Donovaloch a sľuboval ho zrekonštruovať,“ vysvetlil denník. Pharmaeduca 23. decembra 2014 s dohodou s Kočnerom súhlasila. „Mohli využívať apartmány s tým, že budú s Marianom K. rokovať o zámene. Lenže z tej nič nakoniec nebolo a IIHH podala na Unipharmu aj Pharmaeducu žalobu o náhradu ušlého zisku 45 miliónov eur,“ dodal Denník N.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok