Lukašenkovi zamietli akreditáciu na londýnsku olympiádu

TASR
25.7.2012 20:24

Bieloruský prezident Alexander Lukašenko nedostal akreditáciu na olympijské hry v Londýne v súvislosti so zmanipulovanými voľbami z roku 2010. Oznámilo to dnes britské veľvyslanectvo v Minsku, ktoré citovala agentúra RIA Novosti.

Lukašenkovi zamietli akreditáciu na londýnsku olympiádu
SITA

Potvrdila sa tak pravdivosť informácie, zverejnenú predtým na Twitteri šéfom ruského olympijského výboru Alexandrom Žukovom, ktorý rozhodnutie britských úradov kritizoval. "Prezident Alexander Lukašenko je na zozname osôb, ktoré majú zakázaný vstup do EÚ. Tento zákaz zostáva v platnosti aj počas olympiády. Na tomto rozhodnutí sa nebude nič meniť," konštatoval hovorca britskej ambasády v Minsku.

Hovorca pripomenul, že bieloruský líder sa dostal na čiernu listinu EÚ za porušenie medzinárodných štandardov počas prezidentských volieb z decembra 2010. Bieloruské úrady vtedy počas brutálneho zásahu voči opozícii zatkli stovky ľudí, vrátane Lukašenkových protikandidátov. Lukašenko nedávno označil OH 2012 za spolitizované, do Londýna však vyslal olympijský tím, ktorý má ambíciu získať 25 medailí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok