PR správa

Zbierka Pomáhame potravinami lámala rekordy. Vyzbieralo sa 72 ton potravín

PR
29.10.2019 14:54

Na pomoc ľuďom v núdzi sa tento rok vyzbieralo rekordných 72 ton trvanlivých potravín. Zákazníci pritom sami darovali takmer 60 ton potravín a Kaufland prispel ďalšími 12 tonami. Zbierka Pomáhame potravinami, ktorú pripravoval reťazec v spolupráci so Slovenským Červeným krížom po šiesty raz, sa konala 17. októbra pri príležitosti Svetového dňa výživy.

Zbierka Pomáhame potravinami lámala rekordy. Vyzbieralo sa 72 ton potravín
PR

Počas celého dňa mali zákazníci možnosť prispieť časťou svojho nákupu pre tých, ktorí si nemôžu dovoliť to, čo oni. Darovať mohli akékoľvek trvanlivé potraviny, ktoré následne odovzdali dobrovoľníkom zo SČK. Zapojilo sa ich vyše 16 000 na všetkých predajniach Kaufland po celom Slovensku, čo svedčí o tom, že ľudia chcú pomáhať a stále pomáhajú.  „Tohtoročný výsledok zbierky nás úprimne veľmi teší. Z darovaných potravín sa podarilo pripraviť vyše 3 400 balíkov, čo je o 430 balíkov viac ako v minulom roku,“ vyhlásila hovorkyňa spoločnosti Kaufland Lucia Langová. Niektorí zákazníci sú pravidelnými darcami, no do zbierky sa zapojilo aj mnoho tých, ktorí tak doteraz neurobili. Prispeli nielen zopár produktmi, ale v mnohých prípadoch aj plnou taškou alebo plným vozíkom potravín. „Stalo sa dokonca  aj to, že jedna z našich zákazníčok bola na veľký nákup už deň vopred a potraviny do zbierky priniesla na druhý deň a odovzdala dobrovoľníkom SČK,“ uviedla Langová. 

Balíky s potravinami rozdelil ľuďom v núdzi Slovenský Červený kríž. Z každého potravinového balíka si budú môcť pripraviť zhruba 5 až 6 teplých jedál. „Na Slovensku stále žije mnoho ľudí, pre ktorých sú vzácne aj najbežnejšie trvanlivé potraviny, či sú to mnohopočetné rodiny, sociálne slabší alebo napríklad seniori. . Mnohým z nich sme mohli pomôcť práve vďaka solidarite a nezištnej podpore tisícov ľudí,“ vyhlásila generálna sekretárka SČK Zuzana Rosiarová Kesegová. 

„Chceli by sme sa touto cestou poďakovať aj našim zákazníkom, ktorým nebol ľahostajný osud ľudí v núdzi. Je pre nás dôležité, že sme hlavne vďaka nim dokázali opäť pomôcť tisícom ľudí po celom Slovensku v zmysle našej stratégie spoločenskej zodpovednosti s mottom Rozhodujú činy,“ dodala Langová.

Zaujímavosti o zbierke potravín

Zbierka Pomáhame potravinami sa koná od roku 2014.
Celkovo sa od začiatku projektu Pomáhame potravinami vyzbieralo vyše 281 ton potravín, v ktorých sa pripravilo okolo 14 200 potravinových balíkov.
Tento rok sa na zbierke podieľalo 815 dobrovoľníkov Slovenského Červeného kríža, ktorí spolu odpracovali takmer 4 800 dobrovoľníckych hodín.
Najviac darovanou potravinou boli cestoviny. Vyzbieralo sa ich takmer 13 ton. Nasledovala múka a ryža, z oboch potravín zákazníci darovali po 9 ton.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok