Železnice majú nového generálneho riaditeľa, nahradí Tkáča

TA3 TASR
29.10.2019 10:05

Novým generálnym riaditeľom Železníc Slovenskej republiky je Igor Polák, ktorý doposiaľ pracoval v ŽSR ako námestník generálneho riaditeľa pre prevádzku. Do funkcie nastúpil v utorok a nahradil v nej Juraja Tkáča. Informoval o tom riaditeľ odboru komunikácie a marketingu ŽSR František Kvarda.

Železnice majú nového generálneho riaditeľa, nahradí Tkáča
www.zsr.sk

"Byť na čele firmy s vyše 13.000 zamestnancami je pre mňa veľkou profesionálnou výzvou," skonštatoval Polák, ktorý na železniciach pracuje 35 rokov. Vyštudoval elektrickú trakciu a energetiku v doprave vo Vysokej škole dopravy a spojov v Žiline a po jej ukončení nastúpil ako inžinier v zácviku do ČSD – Elektroúsek Košice. Neskôr bol inžinier pre technické školenie.

V Elektroúseku a neskôr aj v sekcii energetiky a elektrotechniky pôsobil v rôznych funkciách v prevádzke a v skupine pre prípravu investícií. Od roku 1990 pracoval ako elektromontér trakčného vedenia, neskôr majster vlaku trakčného vedenia a hlavný majster, vedúci obvodu, koordinátor SMS. V roku 2006 nastúpil ako vedúci Účelového strediska prípravy a realizácie odboru investorského, kde pôsobil do mája 2016. Následne bol vymenovaný do funkcie námestníka generálneho riaditeľa ŽSR pre rozvoj a informatiku. Od roku 2018 bol námestníkom generálneho riaditeľa ŽSR pre prevádzku.

Generálnym riaditeľom ŽSR sa Polák stal po tom, ako Správna rada ŽSR v piatok schválila návrh na odvolanie doterajšieho generálneho riaditeľa Juraja Tkáča. Minister dopravy Árpád Érsek v pondelok 21. októbra listom vyzval Správnu radu ŽSR na neodkladné prerokovanie zmeny vo vedení železníc. Érsek podľa vlastných slov dlhodobo nebol spokojný s technickou situáciou na železniciach a návrh na odvolanie nesúvisí s odporúčaniami Útvaru hodnoty za peniaze.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok