Pochytali takáčovcov, polícia zverejnila zábery veľkého zásahu

TA3 TASR SITA
28.10.2019 12:27

Na viacerých miestach Bratislavského a Trnavského kraja sa uskutočnila rozsiahla akcia policajtov Národnej kriminálnej agentúry v spolupráci so zásahovými skupinami Útvaru osobitného určenia (Lynx Commando) a Pohotovostného policajného útvaru. Cieľom akcie Apač bola skupina takáčovcov. Zadržali 19 osôb.

O akcii informovala polícia na sociálnej sieti. Účelom akcie s krycím názvom Apač je zadržať členov zločineckej skupiny obvinených v súvislosti násilnou trestnou činnosťou.

Cieľom mali byť takáčovci. Podľa medializovaných informácií mal byť medzi zadržanými aj Ľubomír Kudlička, považovaný za bossa bratislavskej skupiny. Neskôr sa to však nepotvrdilo.

Takáčovci pôsobili najmä v bratislavskom Ružinove, ale aj Petržalke a v centre hlavného mesta od 90. rokov 20. storočia. Zameriavali sa na výpalníctvo, gastronomické služby, ale aj herne a iné. Neskôr začali pôsobiť aj na území Trnavského a Nitrianskeho kraja. Po smrti zakladateľa skupiny Jána Takáča v júli 2003 a zavraždení Róberta Pála a zastrelením Jozefa Surovčíka v Senci sa stal údajným bosom skupiny práve Kudlička.

Popri skupinách sýkorovcov, piťovcov a slobodovcov boli takáčovci považovaní za najsilnejšiu skupinu operujúcu v rámci hlavného mesta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok