Slovan zaknihoval tretí triumf v rade, Dukle nasúkal päť gólov

TA3 TASR
27.10.2019 18:59

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v nedeľňajšom zápase 17. kola Tipsport Ligy nad Duklou Trenčín 5:3.

Slovan zaknihoval tretí triumf v rade, Dukle nasúkal päť gólov
TASR/Jaroslav Novák

Domáci hokejisti hrali hneď v úvode presilovú hru, ale Valent v bránke hostí musel riešiť počas nej iba jedinú strelu. Po návrate vylúčeného Štacha však Matoušek dobre zareagoval na odrazený puk a poslal "belasých" do vedenia. Už o 15 sekúnd neskôr bolo vyrovnané, Brusta prekvapil z uhla Sojčík.

Slovan bol potom lepší, kombinačnejší a častejšie sa dostával k streľbe. V 10. minúte predviedol cit pre prihrávku Abdul, ktorý po peknej individuálnej akcii naservíroval puk Zigovi, center Slovana vzápätí strelil svoj 10. gól v sezóne. Ďalšie šance domáci nevyužili, Valent sa vyznamenal najmä pri strele Miklíka. Na druhej strane neuspel v samostatnom úniku Džugan.

Po prestávke mal prvú šancu Kukumberg, Slovan pokračoval v nápore. Jeho hráči boli častejšie v útočnom pásme ako Trenčania a v 28. minúte po chybe Stachu pridal tretí gól Štajnoch. Ďalšie šance mali Šedivý a opäť Kukumberg, ujala sa až dorážka Puliša v 33. minúte - 4:1. Štvrtý presný zásah Slovana musel ešte odobriť videorozhodca. Dukla sa dostávala pred Brusta sporadicky, no v 42. potiahol puk po pravej strane Alderson, poslal ho pred bránku, do siete ho napokon nešťastne poslal domáci Jendek 4:2.

V tretej tretine hrali "belasí" presilovku 5 na 3, ale pokazil ju faul Ziga. Definitívne rozhodnutie napokon prišlo pri hre 4 proti 4, keď Valenta prekonal Sersen. Domáci napokon prišli o trojgólový náskok, posledné slovo mal v presilovke hostí Džugan. Viac gólov už nepadlo a Slovan tak zaknihoval tretie víťazstvo v sérii. Pre Trenčín to bola naopak tretia prehra po sebe.

Slovan Bratislava - Dukla Trenčín 5:3 (2:1, 2:1, 1:1)

Góly: 4. Matoušek (Zigo), 9. Zigo (Abdul), 28. Štajnoch, 33. Puliš (Jendek, Matoušek), 46. Sersen (Puliš, Šedivý) – 4. Sojčík (Mikyska, Štach), 36. Alderson (Valach), 52. Džugan (Mikyska, Valach).

Rozhodovali: Novák, Müllner – Gegáň, D. Konc ml., vylúčení: 5:6, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 5280 divákov.

Slovan: Brust – Bačik, Sersen, Štajnoch, Meszároš, Šedivý, Hudec – Bondra, Zigo, Abdul – Jendek, Puliš, Matoušek – Žitný, Kukumberg, Sloboda – Miklík, Urbánek, Pance

Trenčín: Valent – Rajnoha, McCormack, Štach, Sládok, Starosta, Stacha, Dužek – Sojčík, Mikyska, Alderson – Hegyi, Sádecký, Valach – Bartovič, Švec, Hlinka – Džugan, Ferényi, Chromiak – Luhový

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok