Zverejnili údaje o nezamestnanosti, najlepšie je na tom okres Nitra

TA3 SITA
27.10.2019 09:50

Najnižšia miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku bola na konci septembra v okrese Nitra. Z celkového počtu ekonomicky aktívnych osôb bolo v tomto okrese 2,08 % disponibilných nezamestnaných, ktorí mohli okamžite nastúpiť do práce.

Zverejnili údaje o nezamestnanosti, najlepšie je na tom okres Nitra
TASR/Henrich Mišovič (ilu)

Nasledovali okresy Trenčín, Bratislava V, Piešťany a Ilava. V okrese Trenčín miera evidovanej nezamestnanosti minulý mesiac dosiahla 2,10 %, v okrese Bratislava V 2,19 %, v okrese Piešťany 2,20 % a v okrese Ilava 2,27 %. Mieru evidovanej nezamestnanosti pod 5 % minulý mesiac vykázalo 49 okresov na Slovensku. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny.

Naopak, miera evidovanej nezamestnanosti bola v minulom mesiaci vyššia ako 10 % v desiatich okresoch na Slovensku. Z týchto okresov sa päť nachádza v Prešovskom kraji, tri okresy patria do Košického kraja a dva okresy do Banskobystrického kraja. Najvyššiu mieru evidovanej nezamestnanosti zo všetkých okresov na Slovensku má dlhodobo okres Rimavská Sobota. Na konci minulého mesiaca v ňom miera nezamestnanosti dosiahla 15,04 %. Nasleduje okres Kežmarok, kde miera nezamestnanosti predstavovala 14,49 %. Tretí najhorší v miere nezamestnanosti je okres Revúca. V ňom bola miera nezamestnanosti 12,90 %. Do pätice okresov s najvyššou mierou nezamestnanosti patria aj okresy Vranov nad Topľou s mierou nezamestnanosti 12,27 % a okres Rožňava, v ktorom vykázali v septembri mieru nezamestnanosti na úrovni 12,14 %.

Miera evidovanej nezamestnanosti ku koncu septembra tohto roka oproti augustu stúpla o 0,07 percentuálneho bodu na 5,04 %. Nezamestnanosť sa tak zvýšila po troch mesiacoch jej stagnácie na úrovni 4,97 %. Medziročne bola miera nezamestnanosti v minulom mesiaci nižšia o 0,34 percentuálneho bodu. Úrady práce evidovali na konci septembra 138 893 disponibilných uchádzačov o zamestnanie. V porovnaní s augustom ide o nárast o 1 887 ľudí. Medziročne počet uchádzačov, ktorí mohli okamžite nastúpiť do práce, klesol o 8 910 osôb.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok