Procházka predstaví svoju platformu v KDH na jeseň

SITA
25.7.2012 10:09

Platforma v KDH, ktorej vznik pripravuje Radoslav Procházka, začína získavať konkrétnejšie kontúry. Ako však povedal, vzhľadom na program schôdze sa v tejto chvíli viac sústredí na prípravu pozmeňovacích návrhov k viacerým vládnym návrhom zákonov.

Procházka predstaví svoju platformu v KDH na jeseň
SITA

„Prvé programové súradnice platformy budú do podoby, spôsobilej na zverejnenie, pripravené začiatkom jesene,“ vyhlásil.

Vznik platformy ohlásil Procházka v júni počas snemu KDH. Vtedy pre agentúru SITA povedal, že jeho úsilie o systémovú zmenu fungovania KDH nebolo v konečnom dôsledku na sneme úspešné, ale dôležité je, že sa mu podarilo presadiť aspoň otvorenú diskusiu. „Nepodlieham pocitom odovzdanosti, naopak, budem pokračovať v úsilí o vnútornú obrodu hnutia budovaním programovej platformy, pravdepodobne aj s ambíciou postupnej prípravy novej personálnej alternatívy voči súčasnému vedeniu," povedal vtedy Procházka pre agentúru SITA.

Procházka sa snažil na sneme presadiť zmenu stanov, čo sa mu nepodarilo. Vedenie hnutia ju plánuje pripraviť na najbližší snem, ktorý bude o dva roky. Na prípravu novelizácie tohto dokumentu chce hnutie zriadiť aj komisiu. „Poskytnem vedeniu výsledky svojej práce na stanovách, ale do komisie si sadnúť nepôjdem. Som totiž presvedčený, že to posledné, čo dnes KDH potrebuje, je nejaká komisia na zmenu stanov,“ vyhlásil Procházka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok