Vlak sa pod Tatrami zrazil s dodávkou, hlásia i druhú tragickú zrážku

TA3 TASR
21.10.2019 13:36

Päť zranených osôb si vyžiadala zrážka vlaku a dodávky na železničnom priecestí v Tatranskej Lomnici. Neďaleko odtiaľ, na stanici Poprad-Tatry pri zrážke s vlakom zahynul muž.

"Pacient s ťažkými zraneniami, ktorého ošetrovala posádka Rýchlej lekárskej pomoci Kežmarok, bol odovzdaný posádke leteckých záchranárov za účelom transportu do nemocnice v Košiciach," uviedla k prvému prípadu hovorkyňa skupiny Falck Katarína Načiniaková. Dodala, že ostatných pacientov, dvoch stredne ťažko a dvoch ľahko zranených, transportovali do nemocníc v Poprade a Kežmarku. Bližšie informácie k okolnostiam vzniku dopravnej nehody zatiaľ nie sú známe.

Smrteľná nehoda, ktorá sa odohrala na stanici Poprad-Tatry nastala v pondelok v noci o 3.35 h. Muž sa neoprávnene pohyboval v priechodnom priereze koľaje.

ŽSR opakovane apelujú na všetkých vodičov, chodcov, cyklistov, aby si pred železničným priecestím počínali vždy mimoriadne opatrne, najmä sa presvedčili, či môžu bezpečne prejsť cez železničné priecestie. Na železničných priecestiach označených dopravnou značkou “Stoj, daj prednosť v jazde!“ je vodič povinný zastaviť vozidlo na takom mieste, z ktorého má náležitý rozhľad na trať, musí dbať však na to, aby vozidlo nezasahovalo do priechodného prierezu koľaje, kde by mohlo byť zachytené prechádzajúcim vlakom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok