Kočnera už obžalovali v prípade vraždy Kuciaka a Kušnírovej

TA3 TASR SITA
21.10.2019 10:27

Marian Kočner po mesiacoch vo väzbe čelí aj obžalobe v prípade vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Vraždu nepohodlného investigatívneho novinára si mal objednať.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal na Špecializovaný trestný súd v Pezinku obžalobu na obvinených Mariana Kočnera a ďalšie tri osoby v prípade vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Informovala o tom hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová. 

"Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal na Špecializovaný trestný súd 21. októbra obžalobu na obvinených T. Sz., M. M., A. Zs. a M. K. pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy a pre ďalšie trestné činy. Obžaloba bola podaná pre šesť skutkov, z toho dve úkladné vraždy," uviedla hovorkyňa. Jeden skutok sa týka vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej z roku 2018. Druhý vraždy Petra Molnára z roku 2016.

"Vyšetrovací spis má viac ako 25.000 strán a desiatky príloh, medzi ktorým sú aj zaistené finančné prostriedky a cennosti. Obžaloba má 93 strán. Prokurátor navrhuje vypočuť okrem obvinených a poškodených ďalších 24 svedkov a prečítať výpovede ďalších 49 svedkov, vypočuť niekoľko znalcov," doplnila Tökölyová. V prípade uznania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na 25 rokov alebo na doživotie.


Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk. Spolu s jeho snúbenicou, archeologičkou, ho zavraždili 21. februára 2018 v jej dome vo Veľkej Mači. Za Kuciakovu vraždu zaplatil objednávateľ minimálne 70.000 eur. Okrem Kočnera sú obvinení aj Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó, Miroslav Marček a Zoltán Andruskó, ktorí sú vo väzbe. Kočner je stíhaný aj v kauze miliónových televíznych zmeniek a obvineniam čelí aj v ďalších prípadoch.

Kto je kto v prípade Kuciak:
Údajný objednávateľ vraždy: M. Kočner
Údajná objednávateľka, sprostredkovateľka a Kočnerova "volavka": Alena Zsuzsová
Údajný sprostredkovateľ, ktorý spolupracuje s políciou a uzatvoril dohodu o vine a treste: Zoltán Andruskó
Bývalý vyšetrovateľ, o ktorom sa pôvodne písalo ako o strelcovi: Tomáš Szabó
Údajný pomocník a šofér a bývalý vojak. Mal sa priznať, že strieľal: Miroslav Marček

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok