Kaliňák informoval o Gorile: Vyšetrovatelia majú silného súpera

TASR, TA3
24.7.2012 14:30

Vyšetrovatelia kauzy Gorila podľa ministra vnútra pracujú v niekoľkých smeroch, pričom v niektorých z nich sa im už podarilo dostať hlbšie, kým v iných sa naopak nedostali veľmi ďaleko.

Kaliňák informoval o Gorile: Vyšetrovatelia majú silného súpera
SITA

"Vytvárajú 'mapu', ktorá už dnes nie je 2D, ale už začína byť aj 3D. Tá mozaika však má ešte mnoho kameňov, ktoré budú chýbať," informoval minister vnútra Robert Kaliňák poslancov parlamentného brannobezpečnostného výboru.

Hoci minister uviedol, že pozná aj hlbšie informácie o priebehu vyšetrovania, detaily nechcel spresniť. Poukázal na to, že rozsiahle informovanie môže vyšetrovaniu prípadu uškodiť. "Jediné, čo veci môže poškodiť a prečo si ja myslím, že sa (vyšetrovatelia) viacej nerozpíšu, je to, že stoja voči silnému súperovi... Podozriví páchatelia tejto činnosti budú pozorne sledovať to, čo polícia o tom porozpráva a majú šancu sa pripraviť," upozornil poslancov.

Minister odmietol presnejšie definovať, v ktorých oblastiach sa už podarilo vyšetrovateľom dostať ďalej. Komentovať nechcel ani podozrenia voči konkrétnym osobám spomínaným v spise. "Nemyslím si, že vyšetrovatelia toho prípadu sa nejakým spôsobom flákajú. Podľa mňa veľmi tvrdo drú a som presvedčený, že s nejakými výsledkami nás oboznámia. Aké budú a kedy, to si nedovolím povedať," uviedol Kaliňák.

Minister vnútra zároveň viackrát zdôraznil, že dodržal svoj sľub a do tímu a jeho práce po voľbách nezasahoval. Jeho zloženie sa po parlamentných voľbách zmenilo len v tom rozsahu, ako to požadovali samotní členovia tímu. Ministerstvo im zároveň zabezpečilo aj nevyhnutnú techniku. "Celkový tím a minister vnútra sedeli spolu prvý raz od svojho vzniku," doplnil Kaliňák. Správu o pokroku vyšetrovateľov pre poslancov pripravil špeciálny prokurátor Dušan Kováčik.

Kaliňák je ochotný akceptovať aj požiadavku opozičného poslanca Alojza Hlinu, aby pripravil s odstupom času ďalšiu správu o posunoch v prípade. Tá by mala odznieť na prvej parlamentnej schôdzi v roku 2013.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok