Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Olympus vydáva malý, odolný a rýchly fotoaparát OM-D E-M5 Mark III

Olympus vydáva malý, odolný a rýchly fotoaparát OM-D E-M5 Mark III
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 10. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Napriek tomu, že najnovšie fotoaparáty sú skôr vybavené full-frame alebo APS-C snímačmi, Olympus nezanevrel ani na menší formát Micro Four Thirds. Dokazuje to aj nový bezzrkadlový kompakt OM-D E-M5 Mark III, ktorý sníma až 10 snímok za sekundu s automatickým ostrením alebo dokonca až 30 snímok za sekundu bez automatického zaostrovania.

Výrobca tvrdí, že mnohé z častí nového modelu bezzrkadlového fotoaparátu OM-D E-M5 Mark III boli miniaturizované tak, aby sa mohli zmestiť do tela s váhou 366 gramov a rozmermi 125,3 x 85,2 x 49,7 mm. Fotoaparát má tiež menšiu lítium-iónovú batériu, ktorá na jedno nabitie zaistí zosnímanie 310 fotografií.

Kompaktná bezzrkadlovka je vybavená rovnakým 20,4-megapixlovým snímačom Live MOS formátu Micro Four Thirds a štvorjadrovým procesorom obrazu TruePic VIII ako predchádzajúca generácia. Fotoaparát prináša schopnosti automatického ostrenia so 121 bodmi fázovej detekcie, spolu so 121 kontrastnými bodmi. Súčasťou je aj technológia automatického ostrenia EyE Detection pre vyhľadávanie očí. Nový model sa vyznačuje rýchlym snímaním až 30 snímok za sekundu bez automatického ostrenia alebo 10 snímok za sekundu s použitím AF. Citlivosť ISO sa pohybuje hodnoty od 64 do 25 600.

Bezzrkadlový fotoaparát Olympus OM-D E-M5 Mark III.

S týmto kompaktom si užijú aj nadšenci videí, ktoré môžu nakrúcať v plnom rozlíšení Cinema 4K (4 096 x 2 160 pixelov) pri rýchlosti 24 snímok za sekundu alebo v rozlíšení 4K uHD (3 840 x 2 160 pixelov) pri rýchlosti až 30 snímok za sekundu. K dispozícii je aj možnosť nakrúcania videí v rozlíšení 1080p pri rýchlosti 60 snímok za sekundu. Fotoaparát disponuje 5 osovou stabilizáciou obrazu s posúvaním snímača pre fotografie aj videá. Tichá elektronická uzávierka by mohla byť užitočná pri udalostiach, ako sú stavby.

Model E-M5 Mark III sa tiež môže pochváliť telom odolným voči poveternostným vplyvom, čiže je odolný voči prachu, striekajúcej vode a mrazu. Elektronický hľadáčik má rovnaké rozlíšenie 2,36 milióna bodov ako v modeli E-M5 Mark II, no LCD displej bol zamenený za OLED displej. K dispozícii je tiež rozhranie Bluetooth 4.2 a Wi-Fi 802.11n pre diaľkové ovládanie fotoaparátu a bezdrôtový prenos údajov.

Bezzrkadlový fotoaparát Olympus OM-D E-M5 Mark III.

Pridaných bolo aj niekoľko režimov snímania s dlhou expozíciou, ktoré zachytávajú viac záberov a spájajú ich do jednej fotografie. Jediným stlačením spúšte je možné nasnímať až 999 záberov, zatiaľ čo pre každý z nich sa dá posunúť ohnisková poloha, čo umožní vytvoriť jednu fotografiu s hĺbkou ostrosti nad rámec toho, čo je možné v normálnom režime.

Nový bezzrkadlový fotoaparát Olympus OM-D E-M5 Mark III sa začne predávať v novembri za cenu 1 199,99 dolárov za telo alebo v kombinácii s objektívom M.Zuiko Digital ED 14 - 150 mm F4,0 - 5,6 II za cenu 1 799,99 dolárov.

Bezzrkadlový fotoaparát Olympus OM-D E-M5 Mark III.