Sagan na prezentáciu Tour de France do Paríža

SITA, TA3
17.10.2011 18:58

V utorok 18. októbra sa v Paríži uskutoční slávnostná prezentácia 99. ročníka najprestížnejšieho cyklistického podujatia Tour de France (30. 6. - 22. 7. 2012), kde predstavia jednotlivé etapy, trasu či sponzorov Každý profesionálny tím bude zastupovať v Paríži s vedením len jeden cyklista a taliansky Liquigas-Cannondale príde so slovenským jazdcom Petrom Saganom.

"Pre mňa je to rozhodne na záver sezóny príjemná správa. Vedenie tímu rozhodlo, že patrím už do prvej trojky pretekárov v Liquigase. Keďže Ivan Basso je ešte na pretekoch v Japonsku a Vincenzo Nibali bol v nedeľu na prezentácii nového ročníka Giro d'Italia v Miláne, voľba padla na mňa. Mám z toho radosť, je to určité ocenenie za tohtoročné výkony. Znamená to, že v utorok letím spoločne so šéfmi tímu Robertom Amadiom a Stefanom Zanattom do Paríža," skonštatoval 21-ročný slovenský cyklista Peter Sagan.

Žilinský odchovanec si na záver sezóny ešte predsa len sadne na bicykel. "V piatok odchádzam ešte do Madridu, kde sa na záver cyklistickej sezóny koná veľká jednodňová exhibícia a pozvanie dostali všetci poprední pretekári," prezradil Sagan.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok