Obvinili bývalých tajných, ktorí mali diskreditovať nepohodlných

TA3 TASR
17.10.2019 09:53

Polícia obvinila troch bývalých príslušníkov Slovenskej informačnej služby, Pavla Forischa, Jána Feranca a Stanislava Žiarana. Zadržali ich pri akcii Hyena.

Obvinili bývalých tajných, ktorí mali diskreditovať nepohodlných
Facebook.com/PZ

Vydieranie, drogy, ozbrojovanie

Forisch je okrem vydierania obvinený aj z drogovej trestnej činnosti, Žiaran je obvinený z nedovoleného ozbrojovania a vydierania a Feranc z vydierania. Obvinených zadržala polícia v utorok v rámci akcie Hyena. Policajti zadržali pri nej deväť osôb a prehľadali 18 rôznych priestorov. Polícia o akcii informuje na sociálnej sieti.

Pri obvinených nejde o hocikoho. Pavol Forisch sa zviditeľnil ako informátor poslanca SaS Jozefa Rajtára a tým, že údajne stál za ohováraním europoslankyne Lucie Nicholsonovej, že sa venuje obchodu s bielym mäsom. Rajtár tvrdí, že stretol zadržaného expríslušníka Slovenskej informačnej služby Forischa naposledy niekedy v roku 2018 a o jeho zadržaní sa dozvedel len z médií. Spoluprácu s Forischom Rajtárovi v minulosti vyčítali jeho bývalí kolegovia zo strany SaS. „Ťažko si urobiť teraz úsudok, pri týchto mocenských zložkách je to veľmi ťažké posúdiť,“ povedal Rajtár.

Nicholsonová: Obchodovali s informáciami a diskreditovali

Nicholsonová po zadržaní trojice uviedla, že ide o bývalých agentov SIS, "ktorí obchodovali s informáciami a nechali sa najímať rôznymi skupinami na diskreditáciu nepohodlných - mladých ľudí, ktorí organizovali protesty za Slušné Slovensko, ale napríklad aj mňa"

"Rozpútali voči mne niekoľko špinavých diskreditačných kampaní, ktoré šírili cez konšpiračné weby. V šírení bludov a dezinformácií voči mne pokračujú aj teraz, práve dnes som na nich podala trestné oznámenie aj žalobu. Pevne verím, že tentoraz budú spravodlivo potrestaní za všetky skutky, ktorými šikanovali ľudí, nepohodlných pre rôzne záujmové skupiny v tomto štáte," dodala europoslankyňa.

 


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok