Odídenci zo SaS zakladajú v NR SR vlastný poslanecký klub

TA3 TASR SITA
15.10.2019 13:48

Deväť poslancov, ktorí odišli zo SaS, vystupuje aj z poslaneckého klubu strany. Zakladajú vlastný poslanecký klub, ktorý povedie Natália Blahová. V parlamente chcú zostať v opozícii a byť "spoľahlivou, proeurópskou a liberálnou silou". Blahová ubezpečila ľudí pred voľbami, že "budú vo svojej práci pokračovať". To, či vstúpia do inej strany či založia vlastný subjekt, neprezradila.

Na otázku, či plánujú zostať v politike, "rebeli" odpovedali, že by tak veľmi radi urobili, lebo cítia "silnú podporu voličov"Blahová dodala, že poslanecký klub budú okrem nej a Kiššovej tvoriť Ľubomír Galko, Jozef Rajtár, Vladimír Sloboda, Radoslav Pavelka, Miroslav Ivan, Renáta Kaščáková a Jakub Nedoba. „Tento krok je zavŕšením procesu, ktorý začal Richard Sulík tým, že zvolal mimoriadny kongres. Rozštiepila sa tým nielen SaS, ale aj jej poslanecký klub,“ vyhlásila Jana Kiššová. Ľubomír Galko na tlačovej konferencii priblížil, že k dnešnému dňu opustilo stranu približne 40 ľudí. „Do konca roka to má byť 50 ľudí, čo je štvrtina členskej základne SaS,“ dodal.

Predseda SaS Richard Sulík minulý týždeň reagoval na odchod nespokojencov zo strany tak, že spáchali "politickú samovraždu". Uviedol, že stále nerozumie, čo bolo dôvodom, pre ktorý konflikt eskaloval, keďže nešlo o hodnotový ani názorový spor.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok