Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Tile aktualizuje svoje Bluetooth sledovače a pridáva aj jeden nový

Tile aktualizuje svoje Bluetooth sledovače a pridáva aj jeden nový
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 10. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Bluetooth sledovače od spoločnosti Tile už dlho pomáhajú používateľom s vyhľadávaním zapatrošených vecí. Výrobca aktualizoval svoje portfólio týchto sledovacích zariadení o modelový rad pre rok 2019. Ten prináša štíhlejšie tvary tela, rozšírený dosah signálu a jeden nový sledovač s názvom Sticker, ktorá je zatiaľ najmenším zariadením od Tile.

Nový Bluetooth sledovač Tile Sticker je navrhnutý tak, aby sa dal prilepiť na rôzne objekty, od kolobežiek až po fotoaparáty. Lepiaca vrstva bola vytvorená v spolupráci so spoločnosťou 3M. Sledovač sa vyznačuje malými rozmermi, s priemerom tela iba 27 milimetrov a jeho hrúbkou 7,3 milimetra. To mu otvára nové možnosti napríklad pre sledovanie tovaru.

Podľa spoločnosti Tile by mala lepiaca vrstva udržať sledovač Sticker prilepený na veci až 5 rokov. Zariadenie je tiež vodotesné a držať by malo na väčšine plochých plastových alebo kovových povrchoch. Životnosť batérie je udávaná na tri roky. Dosah signálu je až 45,7 metra. Nový sledovač Tile Sticker sa predáva v balení po dvoch kusoch za 39,99 dolárov alebo v balení po štyroch kusoch za 59,99 dolárov.

Bluetooth sledovač Tile Sticker.

Model sledovača Tile Slim pre rok 2019 bol prepracovaný tak, aby mal formu podobnú kreditnej karte, takže si ho používateľ môže ľahko pridať do svojej peňaženky alebo do priečinku v batožine. Dosah signálu sa zdvojnásobil na 61 metrov a aj v tomto prípade je sledovač vodotesný a má životnosť batérie tri roky. Aktualizovaný model sledovača Tile Slim sa predáva za 29,99 dolárov.

Bluetooth sledovač Tile Slim.

Miernych úprav sa dočkali aj sledovače Mate s dosahom signálu 61 metrov a Tile Pro s dosahom signálu až 122 metrov. Tieto sledovače sú určené predovšetkým ako prívesky na kľúče, majú vymeniteľné batérie a sú odolné voči vode, no nie sú vodotesné. Model Tile Mate stojí 24,99 dolárov a model Tile Pro má cenu 34,99 dolárov.

Bluetooth sledovač Tile Mate.

Funkčnosť sledovačov zostala rovnaká ako predtým. Pomocou sprievodnej aplikácie môže používateľ vyzvať sledovač, ak je v dosahu, aby mu pomohol nájsť stratenú vec. Na mape v aplikácii sa vyznačí posledné známe miesto, v ktorom bol zachytený signál zo sledovača, takže používateľ zistí, či si svoj notebook nechal napríklad v kaviarni alebo v kancelárii.

Ak aplikácia nemá Bluetooth signál zo sledovača, môže získať pomoc od iných používateľov sledovačov Tile, ktorí sa môžu pokúsiť zistiť, čo ste stratili. Ak sa iný používateľ dostane do signálu sledovača na stratenej veci, bude môcť toto miesto vyznačiť pre majiteľa.

Bluetooth sledovač Tile Pro.