Na kupovanie hlasov sa treba pýtať Sulíka, odkázal Danko k nahrávke

TA3 TASR
14.10.2019 17:35

Orgány činné v trestnom konaní by mali bezodkladne preveriť autenticitu a pravdivosť informácií z nahrávky rozhovoru Mariana Kočnera a bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku. V reakcii na medializované informácie to povedal predseda parlamentu a šéf SNS Andrej Danko.

Na kupovanie hlasov sa treba pýtať Sulíka, odkázal Danko k nahrávke
SITA/Branislav Bibel

"V takýchto situáciách je dôležité, aby bezodkladne konali orgány činné v trestnom konaní, aby bezodkladne preverili autenticitu týchto vyhlásení a pravdivosť informácií," povedal Danko s tým, že dôveruje orgánom činným v trestnom konaní. Považuje to však za závažné skutočnosti, ktoré nemôžu ostať bez povšimnutia. Zdôraznil, že otázku voľby generálneho prokurátora vníma citlivo a považuje to za významný proces. Súvislosti voľby šéfa prokurátora a kupovania hlasov poslancov za bývalej vlády by mal podľa jeho slov ako prvý vysvetliť predseda SaS Richard Sulík, ktorý bol vtedajším predsedom parlamentu.

Zverejnený rozhovor medzi Marianom Kočnerom a bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom, ktorý zverejnil Denník N, sa mal týkať aj kupovania poslancov parlamentu v súvislosti s voľbou generálneho prokurátora. Trnka bol jedným z kandidátov. Denník N informoval, že získal 70-minútovú nahrávku rozhovoru medzi Trnkom a Marianom Kočnerom. Zvukový záznam z leta 2014 si mal urobiť Marian Kočner.

Týkať sa má údajného Trnkovho pokusu o vydieranie spolumajiteľa Penty Jaroslava Haščáka nahrávkou jeho rozhovoru v konšpiračnom byte z kauzy Gorila. Podľa Denníka N Kočner vyšetruje bývalého generálneho prokurátora, vrieska naňho vulgarizmy, vyhráža sa jemu aj jeho kumpánom fyzickou likvidáciou a tým, že jeho syn skončí. Haščák sa dištancuje od všetkých "domnelých aktivít", s ktorými má byť podľa komunikácie spájaný, a odmieta ich.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok