Kauza Dzurindovej vlády. Fico sa vyjadril k nahrávke i Gorile

TA3 SITA
14.10.2019 16:09

Strana Smer-SD nemá s Gorilou nič spoločné. Vo videu zverejnenom na Facebooku to povedal predseda strany Robert Fico s tým, že nahrávka bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku a podnikateľa Mariana Kočnera je obludná kauza druhej Dzurindovej vlády.

Kauza Dzurindovej vlády. Fico sa vyjadril k nahrávke i Gorile
Facebook.com/Robert Fico

„Išlo v nej o provízie z privatizácie strategických podnikov a kupovanie poslancov predovšetkým v prospech Penty," uviedol Fico. Dodal, že tí, čo by mali najviac mlčať a chodiť od hanby po kanáloch, robia vyhlásenia, ktorými sa snažia kauzu hodiť na Smer.

Fico lídra strany Spolu Miroslava Beblavého označil za Dzurindove gorilie mláďa. „Ako štátny tajomník kryl všetky špinavosti SDKÚ a keď vyšli na povrch, s hrdosťou zase kandidoval za túto stranu. Je neuveriteľné sledovať pána Sulíka (predseda SaS), ako obviňuje Smer a je pritom vidieť obraz a zvuk videa, na ktorom s Marianom K. ako predseda parlamentu dohaduje voľbu generálneho prokurátora Trnku. Spôsobom sebe vlastným, teda pokryteckým, sa pridala strana daňového podvodníka pána Kisku, ktorej hlavný expert na zdravotníctvo je manažér Penty," povedal šéf Smeru. Tvrdí, že keby médiá riadne fungovali, títo politici by sa potili na tlačových besedách od nervozity.

Marian Kočner mal varovať bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku, že ho zabijú. Dôvodom malo byť, že Trnka sa pokúsil vydierať šéfa Penty Jaroslava Haščáka Gorilou, teda nahrávkou jeho rozhovorov v konšpiračnom byte, o ktorej bol Haščák presvedčený, že už neexistuje. S informáciou prišiel Denník N, ktorému sa podarilo získať 70-minútovú nahrávku rozhovoru medzi Trnkom a Marianom Kočnerom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok