Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nositeľné zariadenie Tap Strap 2 nahradí klávesnicu aj myš

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 10. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Tap v roku 2016 vytvorila zaujímavé bezdrôtové nositeľné zariadenie, ktoré sa ako remienok natiahlo okolo prstov na ruke a ťukaním prsta na doske stola umožnilo písať text na smartfóne alebo tablete. Teraz vývojári zariadenie inovovali tak, aby okrem klávesnice pridalo aj funkcionalitu myši.

Rovnako ako v prípade predchádzajúcej verzie, si používatelia natiahnu zariadenie Tap Strap 2 na prsty tak, ako keby si naťahovali rukavicu. Nositeľné zariadenie potom pridá používateľom schopnosti rýchleho odosielania príkazov a ovládania médií prostredníctvom gest a môže tak nahradiť klasickú klávesniu a myš.

Nositeľné zariadenie Tap Strap 2.

Keď je ruka vo vodorovnej polohe, funguje Tap Strap 2 ako virtuálna klávesnica. Písanie textu si nevyžaduje znalosti, kde sú písmená umiestnené, no slová a frázy sa generujú pomocou kombinácií ťukaní prstami. Spoločnosť Tap tvrdí, že naučiť sa písať s týmto nastavením by malo trvať niekoľko hodín.

Ak používateľ položí palec na povrch stola, systém sa automaticky prepne do režimu optickej myši s ekvivalentnou citlivosťou 1 000 DPI. Keď potom otočí ruku do vertikálnej polohy, systém prejde do režimu AirMouse a umožní používateľovi ovládať smartfóny, tablety, notebooky, inteligentné televízory a iné zariadenia iba gestami ruky.

Nositeľné zariadenie Tap Strap 2.

Sprievodná aplikácia je kompatibilná so zariadeniami s operačnými systémami iOS, Android, OS X, Windows a Linux. Pripája sa k nim cez Bluetooth. Nositeľné zariadenie Tap Strap 2 je primárne optimalizované pre použitie s iPadom a umožní používateľovi navigovať sa v rozhraní na dotykovom displeji bez toho, aby sa ho musel dotknúť. Zabudovaná batéria na jedno nabitie vydrží až 10 hodín nepretržitého používania alebo sedem dní v pohotovostnom režime.

Tap Strap 2 je k dispozícii za cenu 199 dolárov. Dostupná je stále aj prvá generácia nositeľného zariadenia za 149 dolárov, no samozrejme nemá funkciu AirMouse.

Nositeľné zariadenie Tap Strap 2.