Taliani plánujú oživiť výrobu chladničiek v areáli Calexu

TASR
23.7.2012 15:06

Mesto Zlaté Moravce plánuje obnoviť v spolupráci so strategickým investorom výrobu chladiacej techniky v areáli bývalého Calexu.

Taliani plánujú oživiť výrobu chladničiek v areáli Calexu
SITA

Záujem o podnikanie na Slovensku prejavil taliansky investor Zanette Prefabbricatti, ktorého zástupcovia rokovali s primátorom Zlatých Moraviec Petrom Lednárom. „Mojím cieľom je prispieť k vytvoreniu pracovných miest v odvetví, ktoré tu má tradíciu a pre rozvoj ktorého sú v Zlatých Moravciach vybudované ideálne podmienky,“ konštatoval Lednár.

Podľa manažérky talianskej spoločnosti Annamarie Zanette hľadá rodinná firma na Slovensku nové príležitosti na podnikanie v segmente chladiarenských zariadení.

Rozhodnutie talianskeho investora o vybudovaní novej fabriky na Slovensku bude podľa Lednára závisieť aj od investičných stimulov. „Mesto môže ponúknuť ideálne podmienky pre tento druh výroby, rovnako ako kvalifikovanú pracovnú silu. Očakávame však aj pomoc od vlády Slovenskej republiky,“ konštatoval primátor. V prípade dohody chce investor rozbehnúť výstavbu, ktorá by priniesla niekoľko stoviek pracovných miest, už v tomto roku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok