Aktivisti sa prilepili k vozovke lepidlom, v Prahe blokovali dopravu

TA3 TASR
12.10.2019 18:28

Ekologickí aktivisti z hnutia Extinction Rebellion v sobotu zablokovali cestnú premávku v centre Prahy v okolí Národného múzea.

Aktivisti sa prilepili k vozovke lepidlom, v Prahe blokovali dopravu
SITA/AP

Aktivisti na cestu vstúpili približne o 15.40. "Na priechode bolo 40 až 50 ľudí, niektorí z nich sa prilepili k vozovke lepidlom," uviedol hovorca pražskej polície Jan Daněk. Policajti aktivistov niekoľkokrát vyzvali, aby cestu opustili. Tí však neposlúchli a policajti ich z priechodu odniesli. Demonštranti sa tým dopustili priestupku neuposlúchnutia výzvy polície a porušili pravidlá cestnej premávky. Protest trval približne pol hodiny.

Demonštrácia sa konala v rámci protestnej akcie Veľká rebélia za život, ktorú v sobotu usporiadali aktivisti na Václavskom námestí. Ide o ďalšiu zo série podujatí, ktorými chce hnutie Extinction Rebellion presadiť, aby štát začal znižovať emisie fosílnych palív a v roku 2025 dosiahol uhlíkovú neutralitu. Aktivisti z hnutia Extinction Rebellion protestujú vo veľkých mestách po celom svete vrátane Berlína, Londýna, Paríža či austrálskych miest.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok