Bývalý policajt z kauzy sátorovci je na úteku. Našli jeho auto

TA3 SITA
11.10.2019 16:05

Policajti objavili v Gabčíkove auto expolicajta Borisa Drevenáka, ktorý bol za spoluprácu s gangom sátorovcov právoplatne odsúdený na 17 rokov väzenia. Ako ďalej na sociálnej sieti informuje Policajný zbor, po ňom samotnom naďalej pátrajú.

Bývalý policajt z kauzy sátorovci je na úteku. Našli jeho auto
TASR/Dušan Hein

Súperili o priestor s pápayovcami

Drevenák, ktorý bol stíhaný na slobode, nenastúpil do väzenia po tom, čo v utorok Najvyšší súd potvrdil jeho trest. Odsúdený bývalý policajt podľa výsledkov vyšetrovania poskytoval zločineckej skupine ešte v čase služby v polícii informácie a ovplyvňoval vyšetrovanie prípadov s nimi spojených.

Skupina sátorovcov páchala násilnú a ekonomickú trestnú činnosť v regiónoch Dunajskej Stredy, Galanty a Komárna, ale aj v iných mestách na území Slovenska a Maďarska v rokoch 1999 až 2010. Lajosa Sátora zavraždili vlastní ľudia v decembri 2010 a jeho telo členovia gangu opakovane premiestňovali, aby ho polícia nenašla. Sátorovci súperili o priestor s gangom pápayovcov, ktorí v marci 1999 prišli o život v bare Fontána v Dunajskej Strede. Strelcov si údajne objednal Sátor.

Zbavili sa bielych koní

Obeťami gangu boli tiež traja muži, takzvané biele kone, ktorých sa sátorovci zbavili, aby nemohli vypovedať v prípade podvodov s DPH. Na svedomí majú aj vraždu Vojtecha Ecsiho, člena konkurenčnej skupiny pápayovcov a jeho ochrankára Branislava Kotlana v apríli 2003. Informácie o pohybe Ecsiho dostali práve od vtedajšieho policajta Drevenáka.

Do trestnej činnosti sátorovcov patrí aj zločin falšovania verejnej listiny, keďže dvaja členovia získali falzifikáty preukazov príslušníkov Policajného zboru a Slovenskej informačnej služby a falošné povolenia.

01-3_ac1100ae-8bd9-a332.jpg

Jeden z členov gangu bol stíhaný aj za krivé svedectvo a prísahu, pretože s komplicmi nepravdivo obvinili vtedajšieho prvého viceprezidenta Policajného zboru Jaroslava Spišiaka z korupcie. Sledovali tým Spišiakovu diskreditáciu, odvolanie z funkcie a prepustenie z polície, pretože práve on hral úlohu pri odvolaní Drevenáka z funkcie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok