Vzniká liaheň talentov. Premiér štartoval stavbu hokejovej haly

TA3 TASR
11.10.2019 14:44

Hokejová akadémia v Trenčíne by mala byť liahňou slovenských hokejových talentov, ktoré budú reprezentovať našu krajinu v budúcich rokoch. Počas poklepania základného kameňa novej hokejovej haly v Trenčíne to povedal premiér Peter Pellegrini.

„Dnes sme svedkami niečoho výnimočného v rámci celej Slovenskej republiky. Na základe iniciatívy Slovenského zväzu ľadového hokeja a vedenia Trenčianskeho samosprávneho kraja sa spúšťa výstavba novej haly pre Hokejovú akadémiu. Je to na Slovensku pilotný projekt, na ktorý vláda prispela sumou tri milióny eur. Samozrejme, tie náklady sú oveľa vyššie a chcem poďakovať predstaviteľom SZĽH a TSK, že sú ochotní investovať ďalšie prostriedky na vybudovanie uceleného strediska,“ povedal premiér, s tým, že je potešiteľné, že akadémia bude nielen liahňou talentov, ale veľký dôraz sa bude klásť aj na vzdelanie športovcov.

Podľa predsedu TSK Jaroslava Bašku nová hala vyrastie v lokalite stredoškolského kampusu, kde sídli päť škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK, ktoré navštevuje viac ako 1600 žiakov. „Je tu internát pre viac ako 700 detí, veľká telocvičňa, športový bazén, posilňovne. Hokejovú halu by sme chceli reálne odovzdať na budúci rok. Slúžiť bude najlepším hokejistom v kraji, ktorí študujú na Strednej športovej škole v Trenčíne,“ doplnil Baška.

Ako dodal, nie je to len o hraní hokeja, ale aj o vzdelávaní. Nie všetci sa dokážu uživiť hraním hokeja. „Počas štvorročného štúdia chceme pripraviť študentov aj na kvalitný život mimo hokeja. Chceme ich pripraviť tak, aby boli plnohodnotnými ľuďmi, ktorí budú tvoriť hodnoty pre túto spoločnosť,“ zdôraznil predseda TSK.

Podľa prezidenta SZĽH Miroslava Šatana ide o historický deň pre hokej, pretože Slovensko na rozdiel od špičkových hokejových krajín podobnú akadémiu doteraz nemalo. „Je to na správnom mieste, Trenčín má bohatú hokejovú tradíciu, vyšlo odtiaľto veľa šikovných hráčov. Verím, že to do budúcnosti bude príkladom pre ďalšie krajské mestá,“ skonštatoval Šatan.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok