Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Systém Adiva One vás ukolíše do pokojného spánku v bežnej posteli

Systém Adiva One vás ukolíše do pokojného spánku v bežnej posteli
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 10. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Je známe, že kývanie detskej kolísky pomáha deťom lepšie zaspať. Tento pohyb má rovnaký vplyv aj na dospelých, no naše postele nie sú zvyčajne schopné sa takto pohybovať. Nový systém Adiva One je však navrhnutý tak, aby to zmenil.

Srdcom súpravy sú štyri bloky v tvare kvádru, ktoré nahrádzajú nohy nachádzajúce sa na bežnej posteli. Všetky bloky sú káblovo pripojené do centrálnej riadiacej jednotky pod posteľou. K tejto jednotke sú tiež zapojené dva pohybové snímače, ktoré sú prichytené na oboch stranách matraca. Keď sa používateľ uloží na posteľ, môže aktivovať systém Adiva One prostredníctvom bezdrôtového diaľkového ovládania, sprievodnej mobilnej aplikácie pre systémy iOS a Android alebo hlasovým príkazom na reproduktor s podporou asistentky Amazon Alexa.

Systém Adiva One.

To spôsobí, že sa aktivujú servo motory v nových nohách postele a posteľ sa začne jemne pohybovať zo strany na stranu, čím nasimuluje kolísanie. Používateľ sa môže rozhodnúť, či bude tento pohyb spustený po celú noc, no odporúča sa, aby si namiesto toho vybral automatizovaný režim prevádzky. S využitím pohybových senzorov, ktoré detegujú pohyb tela sa potom kývanie automaticky zastaví, keď používateľ zaspí, ale dočasne sa obnoví vždy, keď sa používateľ v noci náhodou zobudí.

Parametre, ako je rýchlosť a intenzita pohybu sa dajú podľa potreby nastaviť a systém je schopný sa dokonca naučiť spánkové návyky používateľa. Táto funkcia údajne umožní prispôsobiť aktiváciu a trvanie kolísania postele tak, aby používateľ získal čo najlepší možný spánok.

Jedna zo štyroch nôh so servo motorom zo systému Adiva One.

Systém Adiva One je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Indiegogo, kde sa dá získať za 1 300 EUR. Plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane je nastavená na 2 800 EUR. Ak bude kampaň úspešná a výrobca splní svoje sľuby, distribúcia by sa mala začať v apríli 2020.