Hollywood ruší premiéry nového Batmana, strelca čaká súd

TA3, TASR, iDnes
23.7.2012 07:42

Už dnes sa strelec z amerického Colorada postaví pred súd. 24-ročný James Holmes bude vysvetľovať motívy, ktoré ho viedli k masakru v kine na denverskom predmestí. Zastrelil 12 ľudí a asi 60 zranil.

Warner Bros ruší premiéry, film však zarobí

Filmové štúdio Warner Bros sa pre tragédiu, ktorá sa odohrala na premiére jeho nového filmu o Batmanovi, rozhodlo zrušiť ďalšie dve slávnostné premiéry snímku Návrat temného rytiera. Ako uviedol portál iDnes.cz, červený koberec sa nerozvinie v Japonku ani v Mexiku.

Film napriek tomu smeruje k vysokým ziskom. Za prvé tri dni premietania je to asi 160 miliónov dolárov. Zverejnenie ziskov z víkendu však štúdio "z rešpektu k obetiam a ich rodinám" odložilo na dnes.

Obama sa stretol s rodinami obetí

Americký prezident Barack Obama sa stretol v nedeľu s rodinami obetí streľby v denverskom kine a povedal im, že "celá Amerika a veľká časť sveta na nich myslí". Informuje o tom agentúra AP.

Obama sa stretol s pozostalými v univerzitnej nemocnici v Aurore, kde ošetrili 23 ľudí zranených počas masakru v kine. Desať z nich je stále hospitalizovaných, z toho siedmi sa nachádzajú v kritickom stave.
Obama po stretnutí povedal novinárom, že za príbuznými obetí "neprišiel ako prezident, ale ako otec a manžel". "Všetci si vieme predstaviť aké to musí byť, keby nás niekto pripravil o blízkeho takýmto spôsobom," dodal.

Ozbrojenec zastrelil v piatok 12 ľudí a zranil viac ako 50 na premiére nového filmu o Batmanovi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok