Zaregistrovali Druckerovu stranu, sú v nej poslanci i rektorka

TA3 SITA
7.10.2019 10:36

Ministerstvo vnútra zaregistrovalo stranu exministra zdravotníctva Tomáša Druckera Dobrá voľba. Informuje o tom ministerstvo na svojej webovej stránke. Drucker 12. septembra na ministerstve vnútra odovzdal takmer 30-tisíc podpisov na registráciu strany.

O tom, že bývalý minister zdravotníctva a vnútra za Smer-SD založí vlastnú stranu, sa špekulovalo dlhšie. Drucker zámer založiť stranu potvrdil v polovici augusta. Strana sa chce zamerať najmä na seniorov, rodinu a oblasť zdravotníctva.

Členmi Dobrej voľby sú poslanci parlamentu Martin Fedor a Katarína Cséfalvayová. Tvárami strany sú tiež rektorka Akadémie Policajného zboru a odborníčka na trestné právo Lucia Kurilovská, bývalý riaditeľ Všeobecnej zdravotnej poisťovne Miroslav Kočan, zakladateľka Hniezda záchrany Tretie srdce a riaditeľka bratislavského zariadenia pre seniorov Náruč Anna Ghannamová, Andrea Gállová z Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Bratislave, starosta obce Dvory nad Žitavou Branislav Becík či Radomír Šalitroš, ktorý sa bude venovať hospodárskej politike.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok