Končí sa lehota na pripomienky, kauza Kuciak bude pokračovať obžalobou

TA3 SITA
4.10.2019 16:00

Právni zástupcovia rodičov zavraždeného Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej nepodali v lehote návrhy na ďalšie dokazovanie vo vyšetrovaní. Potvrdili to pre agentúru SITA s tým, že tak môže ešte urobiť obhajoba. Lehota na podanie návrhov uplynie 4. októbra.

Končí sa lehota na pripomienky, kauza Kuciak bude pokračovať obžalobou
TASR (ilustračné foto)

Pokiaľ procesné strany nepožiadajú o doplnenie dokazovania, znamená to, že vyšetrovanie vrážd je definitívne na konci a mala by nasledovať obžaloba pre štvoricu obvinených. „My sme nemali návrhy na doplnenie dokazovania. Preštudovanie spisu sme ukončili ešte minulý týždeň v piatok (27. septembra, poznámka red.)," uviedol Daniel Lipšic, právny zástupca rodičov Jána Kuciaka. Rovnako informoval aj právnik Roman Kvasnica, ktorý zastupuje Zlaticu Kušnírovú. „Nie, nemali sme žiadne návrhy," povedal.

Úrad špeciálnej prokuratúry ešte 23. septembra tohto roka informoval, že sa procesné strany v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka oboznamujú s vyšetrovacím spisom. „Disponujeme informáciou, že prebieha oboznamovanie sa s výsledkami vyšetrovania," uviedla Jana Tökölyová, hovorkyňa úradu. Prokuratúra už v závere leta avizovala, že obžaloby by mohli byť podané na jeseň tohto roka.

Policajný vyšetrovateľ ešte 8. marca vzniesol obvinenie voči Marianovi Kočnerovi z objednávky vraždy. Obvinený je momentálne vo väzbe v prípade miliónových zmeniek, ktorý sa už prejednáva pred súdom. V prípade vraždy novinára a jeho partnerky Martiny Kušnírovej čelia obvineniu aj Tomáš Szabó, Miroslav Marček a Alena Zsuzsová. Pôvodne obvinený Zoltán Andruskó bol vyčlenený na samostatné konanie a v prípade vystupuje ako svedok. S Marekom Parom, ktorý v tomto prípade zastupuje Mariana Kočnera sa agentúre SITA nepodarilo skontaktovať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok