Nitra remizovala s Ružomberok 1:1

TA3, SITA
22.7.2012 09:04

FC Nitra - MFK Ružomberok 1:1 (1:0)

Nitrania nastúpili do stretnutia so snahou odčiniť vysokú prehru v Trenčíne a od začiatku boli ofenzívnejší. Prvý rozruch priniesla 14. min, keď domáci Cléber vystrelil po tráve k vzdialenejšej žrdi, no brankár Zich stihol vytlačiť loptu mimo bránky. O desať minút skúšal šťastie na opačnej strane strelou z diaľky Greššák a krátko na to zachraňoval po centri z pravej strany pred nitrianskou bránkou Szabó. V 28. min sa dostal po dlhom výkope do šance Cléber, no situáciu nezvládol, o minútu však bol Šimonek istejší a po prihrávke debutanta Čeryho poslal loptu prudko do siete Ružomberka - 1:0. Hostia mali blízko k vyrovnaniu, keď po centri Pekára nebezpečne hlavičkoval Peter Maslo, no nitriansky brankár Chudý úspešne zareagoval.
Druhý polčas začal snahou o gól na oboch stranách, no Ďubek ani Soumah úspešní neboli. V 72. min Cléberova strela z priameho kopu tesne minula horný roh Zichovej bránky, na opačnej strane rovnako pochodil Pekár. Ten istý hráč to o 10 minút skúsil z diaľky znovu, ale Chudý loptu kryl. V 84. min však dostal Serečin loptu za obranu Nitry a povedľa brankára Nitry vyrovnal - 1:1.

FC Nitra - MFK Ružomberok 1:1 (1:0)
Góly: 29. Šimonek - 84. Serečin, ŽK: 58. Šimonek - 72. Bielák, 84. Serečin, rozhodovali: P. Hrčka - Borsányi, Petríček, 1200 divákov 

Zostavy: 
Nitra: Chudý - Harbuľák, Šimončič, M. Kolmokov, Mičic - M. Szabó - Čery, Moravčík (70. Grman), Soumah (88. Ivančík), Cléber - Šimonek (88. Kroupa) 
Ružomberok: Zich - P. Maslo, Práznovský, Nosek (21. Bielák), M. Jurkemik - Greššák - Š. Pekár, Ďubek, Serečin, Ivan Kotora (48. Lupták) - Lovás (74. Almaský) 

Ladislav Jurkemik (tréner Nitry): "Som rád, že po prehre 5:0 v Trenčíne sme odohrali dobrý prvý polčas. Šance sme mali my i súper. Po zmene strán sme nevedeli zareagovať na lepší pohyb súpera. Škoda posledných piatich minút, kedy sme nechali voľného hráča a inkasovali gól. Víťazstvo by sme si zaslúžili."

Ladislav Šimčo (tréner Ružomberka): "Myslím si, že za pasívny výkon v prvom polčase sme urazili šťastenu. V šatni sme si cez prestávku povedali, že na druhý polčas musíme vybehnúť úplne inak, čo si hráči zobrali k srdcu a vytvorili sme si niekoľko šancí. Škoda, že sme jednu z nich využili až v 85. minúte, pretože potom už nebol čas urobiť s výsledkom ešte čosi viac. Nitra išla zaslúžene do vedenia 1:0, pretože v prvom polčase nás prehrala, no za výkon po zmene strán by sme si zase zaslúžili vyhrať my. Asi teda prišlo k spravodlivej deľbe bodov."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok