Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Univerzálne puzdro, ktoré premení váš smartfón na podvodnú kameru

Univerzálne puzdro, ktoré premení váš smartfón na podvodnú kameru
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 10. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Technológia mobilného fotografovania sa neustále zlepšuje a tak čoraz viac ľudí berie svoj smartfón aj na miesta, kde sa zvyčajne používajú klasické fotoaparáty. Talianski vývojári preto vytvorili univerzálne vodotesné puzdro, do ktorého sa dá vložiť takmer každý smartfón pre snímanie bez obáv aj pod vodnou hladinou.

Síce už existujú vodotesné puzdrá pre smartfóny, no tie sú zvyčajne navrhnuté pre konkrétne značky a modely smartfónov. Ako náhle si človek kúpi iný smartfón, puzdro sa stane pre neho v podstate nepoužiteľné. Taliansky výrobca Nautismart však tvrdí, že do jeho univerzálneho vodotesného puzdra Nautismart Pro sa dajú umiestniť „takmer všetky“ smartfóny s operačným systémom iOS a Android.

Univerzálne vodotesné puzdro pre smartfón Nautismart Pro.

Stačí ak používateľ vloží svoj smartfón do konzoly medzi dvomi sklopnými stranami puzdra vyrobeného z polykarbonátu. Potom tieto strany zaklopí a uzamkne ich, aby bolo puzdro vodotesné. Fotoaparát v smartfóne sa potom „pozerá“ z priehľadného panela v puzdre, na ktoré sa pritom dá v prípade potreby umiestniť aj objektív tretích strán.

Tri tlačidlá s pružinou na zadnej strane puzdra Nautismart Pro umožnia používateľovi prístup k ovládaniu ikoniek na dotykovej obrazovke telefónu, v ktorom je spustená sprievodná mobilná aplikácia. Táto aplikácia pritom umiestni ikony na rôzne miesta na displeji v závislosti od modelu smartfónu tak, aby boli vždy zarovnané s ovládacími tlačidlami na puzdre. Podľa vývojárov je samotné puzdro vodotesné do hĺbky 50 metrov. Je tiež vybavené remienkom na zápästie, aby sa pri potápaní náhodou nevyšmyklo z ruky používateľa.

Univerzálne vodotesné puzdro pre smartfón Nautismart Pro.

Univerzálne vodotesné puzdro pre smartfón Nautismart Pro je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu v sume 150 EUR. Plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane je stanovená na 189 EUR. Ak sa vývojárom podarí vyzbierať dostatok financií na rozbehnutie výroby, prvé kusy pre podporovateľov kampane by mali byť k dispozícii už v decembri tohto roku.

Univerzálne vodotesné puzdro pre smartfón Nautismart Pro.