Slovan zostáva na čele skupiny, z Bragy si odnesie cenný bod

TA3 TASR
3.10.2019 21:01

Futbalisti Slovana Bratislava remizovali vo štvrtkovom stretnutí 2. kola Európskej ligy UEFA 2019/2010 na pôde Sportingu Braga 2:2 a zostali na čele K-skupiny. Domáci sa v zápase ujali vedenia 1:0 po góle Bruna Vianu v 31. minúte, v nadstavenom čase 1. polčasu vyrovnal Andraž Šporar. Po prestávke zvýšil na 2:1 v 63. minúte Galeno, o deľbe bodov napokon rozhodol vlastný gól Vianu v 87. minúte.

Slovan viedol v zápase Šporar

V tabuľke K-skupiny patrí zverencom Jána Kozáka 1. miesto so ziskom štyroch bodov, rovnako štyri má aj Braga. Wolverhampton ich má na konte tri, Besiktas je bez bodu. V EL sa Slovan najbližšie predstaví 24. októbra v zápase proti anglickému Wolverhamptonu na Tehelnom poli.

Slovan viedol v zápase ako kapitán Andraž Šporar, ktorý mal pásku na rukáve namiesto zraneného Vasila Božikova. Pred očami slovenského reprezentanta Stanislava Lobotku, ktorý sa na zápas prišiel pozrieť z neďalekého Viga, začali "belasí" dobre. Po štyroch minútach zahrával z dobrej vzdialenosti priamy kop Holman, Eduardo musel jeho "jedovku" vyškriabať na roh. Braga odpovedala strelou Fransergia, ktorý prekvapivo zakončil v šestnástke, ale lopta z jeho kopačky letela nad.

Na konci 15. minúty mali "belasí" výbornú možnosť po rýchlom  protiútoku, Holman zakončil efektne pätičkou, ale Eduardo loptu vyrazil na roh. Slovan nepúšťal domácich do očakávaného tlaku, zverenci Jána Kozáka dobre pristupovali k hráčom a výborne pokrývali krídelné priestory. V 31. minúte však Andre Horta poslal zo štandardky loptu na hlavu Bruna Vianu a ten zblízka prekonal Greifa hlavou. Braga potom dostala krídla, ale tie mohol Slovan pristrihnúť v 43. minúte.

Viana si dal vlastný gól

Po centri Suchockého mal gól na hlave Holman, ale loptu hlavou netrafil ideálne. V závere 1. polčasu však Šporara fauloval Viana a nasledoval pokutový kop. Eduoardo kanonierovi Slovana tvrdú strelu vyrazil, ale Šporar ju z dorážky poslal do siete a stanovil rezultát úvodnej 45-minútovky.

Po prestávke sa na prvú šancu čakalo pätnásť minút, mali ju domáci po nebezpečnom centri z ľavej strany. Suchockij však loptu pred dobiedzajúcim útočníkom odvrátil na roh. Braga si však po ňom na niekoľko dlhých sekúnd vytvorila veľký tlak, ktorý vyvrcholil krásnou strelou Galena z rohu šestnástky. Greif po nej nemal nárok a Sporting viedol 2:1. Tréner Kozák zareagoval dvojnásobným striedaním, ale domáci mali častejšie loptu na kopačkách a svoj náskok mohli ešte zvýrazniť. Vo výbornej šanci sa ocitol Paulinho, ktorý len tesne minul loptu zblízka.

V 87. minúte však poslal loptu do šestnástky Erik Daniel a strelec prvého gólu v zápase Viana si dal vlastný gól. Slovan už remízu udržal a po triumfe 4:2 nad Besiktasom si do tabuľky si pripísal ďalší cenný bod.

Sporting Braga - Slovan Bratislava 2:2 (1:1)

Góly: 31. Viana, 63. Galeno - 45.+3 Šporar, 87. Viana (vlastný).

Rozhodovali: Jaccottet - Jobin, Zeder (všetci Švaj.),

ŽK: Viana, Paulinho - de Kamps, Suchockij, Moha, Rabiu, 8875 divákov.

Braga: Eduardo - Esgaio, Viana, Santos, Sequeira - Palhinha, A. Horta (70. Trincao), Fransérgio (88. Fonte), R. Horta (70. Novais) - Paulinho, Galeno

Slovan: Greif - Medveděv, Bajrič, Abena, Vernon, Suchockij (80. Daniel) - de Kamps (67. Ljubičič), Rabiu, Holman (67. Dražič) - Moha, Šporar

ďalší zápas K-skupiny:

Besiktas Istanbul - Wolverhampton Wanderers 0:1 (0:0)

Gól: 90.+3 Boly

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok