Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Medzi nové zariadenia Surface patrí aj tablet a smartfón s dvomi displejmi

Medzi nové zariadenia Surface patrí aj tablet a smartfón s dvomi displejmi
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 10. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Microsoft odhalila najnovšie zariadenia z rodiny Surface, do ktorej pribudli dva konvertibilné notebooky 2v1, nový Surface notebook a prekvapivo aj tablet a smartfón s dvomi displejmi, u ktorých výrobca dúfa, že vyplnia medzeru medzi telefónmi, tabletmi a notebookmi.

Nový konvertibilný notebook Surface Pro 7 si konečne prináša port USB-C, spolu s niektorými modernizovanými komponentmi. Model zariadenia 2v1 je vybavený 12,3 palcovým displejom s rozlíšením 2 736 x 1 824 pixelov. Jeho predaj sa spustí 22. októbra, s cenou od 749 dolárov, podľa vybranej konfigurácie.

Konvertibilný notebook Microsoft Surface Pro 7.

Ďalším v poradí je konvertibilný notebook Surface Pro X, ktorý je ešte tenší a ľahší ako model Surface Pro. Prichádza s ARM procesorom Microsoft SQ1 a pripojením LTE, takže je navrhnutý tak, aby bol kedykoľvek pripojený k internetu, podobne ako váš smartfón. Surface Pro X má 13 palcový displej s rozlíšením 2 880 x 1 920 pixelov. K dispozícii bude od 5. novembra za cenu začínajúcu sa od 999 dolárov.

Konvertibilný notebook Microsoft Surface Pro X.

Tradičnejšie riešenie notebooku poskytne nový model Surface Laptop 3, ktorý ponúka na výber z výkonných procesorov Intel alebo AMD, spolu so samostatnou grafickou kartou pre zvýšenie vizuálneho výkonu. Na výber je tentoraz z verzií s 13,5 palcovým alebo 15 palcovým displejom. Ceny sa začínajú od 999 dolárov (13,5 palcová verzia), respektíve od 1 999 dolárov (15 palcová verzia. Obe verzie by sa mali začať predávať od 22. októbra.

Notebook Microsoft Surface Laptop 3.

Spoločnosť Microsoft predstavila aj inovatívne zariadenia, ktoré budú k dispozícii až budúci rok. Patrí sem zariadenie s názvom Surface Neo, čo je v podstate tablet s dvomi displejmi, ktoré sú spojené pántom. Vývojári toto zariadenie popisujú ako úplne novú kategóriu produktu. Surface Neo bude bežať na operačnom systéme Windows 10 X, čo je verzia systému, ktorá je optimalizovaná pre zariadenia s dvoma obrazovkami.

Tablet s dvomi displejmi Microsoft Surface Neo.

Ďalšie zariadenie s dvomi displejmi sa nazýva Surface Duo a znamená nečakaný návrat Microsoftu na trh smartfónov. Aj v tomto prípade sú obe obrazovky (každá s uhlopriečkou 5,6 palca) prepojené otočným pántom, takže sa nejedná o celistvý ohybný displej, ako majú nové skladacie smartfóny od spoločností Samsung a Huawei. Namiesto akejkoľvek alternatívy operačného systému Windows sa smartfón Surface Duo spoľahne na systém Android. Rovnako ako Surface Neo ho môžeme očakávať až niekedy ku koncu roka 2020.

Smartfón s dvomi displejmi Microsoft Surface Duo.

No a na záver si Microsoft nechal úplne bezdrôtové slúchadlá do uší Surface Earbuds, ktoré budú dostupné koncom tohto roka za cenu 249 dolárov. Slúchadlá sľubujú výdrž batérie až 24 hodín a sú navrhnuté nielen pre prehrávanie hudby, ale aj ako nástroj pre obchodné hovory.

Úplne bezdrôtové slúchadlá du uší Microsoft Surface Earbuds.