Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nová herná konzola Atari tiež umožní streamovanie tisícov retro hier

Nová herná konzola Atari tiež umožní streamovanie tisícov retro hier
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 10. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Atari pomaličky odhaľuje ďalšie podrobnosti o pripravovanej hernej konzole Atari VSC. Podľa najnovších informácií bude nová herná konzola podporovať streamovaciu službu Antstream Arcade, ktorá v rámci predplatného poskytne používateľom prístup k tisícom retro hier.

Služba Antstream Arcade umožní hráčom namiesto nákupu a sťahovania jednotlivých hier jednoducho streamovať retro hry do ich zariadení za mesačný poplatok. Dá sa to prirovnať k video streamovacej službe ako je napríklad Netflix. Knižnica už teraz obsahuje viac ako 2 000 herných titulov z rôznych klasických herných platforiem, ako sú Commodore 64, ZX Spectrum, Amiga a arkádové herné automaty.

Táto služba je k dispozícii pre počítače PC, Mac, tablety a smartfóny s operačným systémom Android, herné konzoly Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch, Nvidia Shield a pre streamovacie zariadenie Amazon Fire Stick. Teraz to vyzerá tak, že do dlhého zoznamu sa pridá aj pripravovaná herná konzola Atari VCS.

Spolu s momentálne 2 000 dostupnými hrami bude verzia Atari VCS Antstream Arcade obsahovať aj exkluzívnu sadu retro titulov z minulých arkádových, domácich a vreckových zariadení Atari. Počas uvedenia na trh ich bude k dispozícii viac ako 50 a postupom času sa budú pravdepodobne pridávať ďalšie.

Herná konzola Atari VCS.

Hry sa budú dať hrať v pôvodnom neupravenom formáte alebo v rozšírených verziách, ktoré pridávajú niektoré moderné prvky, ako napríklad multiplayer a spoločenské porovnávanie splnených výziev medzi hráčmi. Všetky hry zo služby Antstream Arcade by mali byť hrateľné s obidvomi verziami herných ovládačov Classic Joystick a Modern Controller.

Služba Antstream Arcade bude k dispozícii od prvého dňa vydania hernej konzoly Atari VCS, ktoré je naplánované niekedy na marec 2020. Po skončení 30 dňovej bezplatnej skúšobnej verzie bude streamovacica služba stáť mesačné predplatné 9,99 dolárov alebo ročné predplatné 95,88 dolárov ročne (čo vychádza na 7,99 dolárov mesačne).