Gorila má byť autentická. Neinformovali nás, reaguje ÚŠP

TA3 TASR
30.9.2019 16:35

Vyšetrovateľ kauzy Gorila Lukáš Kyselica neinformoval špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika o výsledkoch znaleckého posudku hlasov z nahrávok, ktoré našli u Mariana Kočnera. Informovala o tom hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Gorila má byť autentická. Neinformovali nás, reaguje ÚŠP
SITA/Jozef Jakubčo (ilustračná fotografia)

"O skutočnosti, že bolo ukončené vykonávanie znaleckého posudku a sú známe výsledky, sa špeciálny prokurátor dozvedel len z médií," uvádza sa v stanovisku ÚŠP, ktoré dodáva, že možnosť vyjadriť sa využije Kováčik až vtedy, keď sa oboznámi s vykonanými úkonmi.

Špeciálny prokurátor zároveň nepovažuje "za vhodné ani korektné zo strany odchádzajúceho vedúceho vyšetrovateľa špecializovaného tímu hodnotenie dôkazov v médiách počas neverejného prípravného konania, teda vo veci, ktorá nie je ukončená," uzatvára stanovisko ÚŠP.

Nahrávku z Gorily, ktorú polícia našla v decembri 2018 v dome Mariana Kočnera, označili znalci za autentickú, potvrdil to pre viaceré médiá odchádzajúci šéf vyšetrovacieho tímu Gorila Lukáš Kyselica. Nahrávka je dlhá možno aj desiatky hodín a obsahuje ešte viac informácií, než bolo vo zverejnenom spise z roku 2011.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok