Prelomový ročník. Bielu noc v Bratislave videlo 200.000 ľudí

TA3 TASR
30.9.2019 12:03

Predstavenia trojdňového víkendového podujatia Biela noc si v hlavnom meste pozrelo približne 200.000 návštevníkov. Informovali o tom organizátori piateho ročníka multimediálneho podujatia.

Prelomový ročník. Bielu noc v Bratislave videlo 200.000 ľudí
SITA/Jana Birošová

"Od piatku do nedele mali návštevníci možnosť pozrieť si takmer 50 projektov v podaní 246 umelcov a účinkujúcich zo štyroch svetových kontinentov, ktorí v plnej pestrosti ukázali rôznorodosť a multižánrovosť súčasnej tvorby," uviedla umelecká riaditeľka Zuzana Pacáková. Tento ročník označila za prelomový.

"Ukázal, že atmosféra Bielej noci predĺžením jej trvania ešte zosilnela. V uliciach bolo cítiť pokojnejšiu atmosféru, ľudia si trasu rozdelili na tri dni a jednotlivé diela si viac vychutnávali. Netvorili sa hlučné kolóny áut, ľudia sa do mesta konečne vybrali pešo alebo využili posilnenú MHD,” povedala.

Podujatie ocenil aj bratislavský primátor Matúš Vallo. "Opäť sa potvrdilo, že Biela noc je výnimočná akcia. Bolo výborné sledovať v uliciach Bratislavy množstvo ľudí, ktorí si počas celého víkendu pozerali pamiatky a umelecké diela inak ako bežne. Takéto podujatia obohacujú život v meste a prinášajú úplne iný pohľad na verejné priestory," uviedol Vallo. Festival sa po bratislavskom víkende presúva do Košíc, kde rozžiari mesto od 4. do 6. októbra 2019.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok