Schválenie vládou nestačí, SNS chce pri reforme Ficov súhlas

TA3 TASR
27.9.2019 15:53

Návrh stratifikácie nemocníc nie je podľa predsedu SNS Andreja Danka riešením problému slovenského zdravotníctva. Je pre neho prekvapením, že stratifikáciu schválila vláda bez politickej podpory Smeru-SD.

Schválenie vládou nestačí, SNS chce pri reforme Ficov súhlas
SITA/Diana Černáková

Danko tvrdí, že za štyri roky sa v zdravotníctve nič nevyriešilo, nestavajú sa nemocnice a neexistuje sieť štátnych nemocníc. "Som proti rušeniu štátnych nemocníc a som proti tomu, aby sme ustupovali súkromnému sektoru," povedal s tým, že problémom zdravotníctva na Slovensku je vysoká cena liekov i nesystémové nákupy.

K návrhu sa SNS vyjadrí, až keď predseda Smeru-SD Robert Fico povie, že stojí za ministerkou zdravotníctva Andreou Kalavskou. "Kým Robert Fico sám nepovie, že stojí za ministerkou Smeru-SD, SNS nemá dôvod sa k tomu vyjadrovať ani pozitívne, ani negatívne. Ak prídu na Koaličnú radu, donesú materiál, budeme sa vyjadrovať. Žasol som, že to vláda schválila bez politickej podpory Smeru-SD," skonštatoval Danko.

Vláda odobrila zákon o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, ktorý prináša reformu slovenských nemocníc. Po rokovaní kabinetu to potvrdil s tým, že reforma je naplánovaná na niekoľko volebných období. Zmyslom navrhovanej právnej úpravy je, aby sa špecializovaná zdravotná starostlivosť a niektoré typy najmä invazívnych a operačných zdravotných výkonov koncentrovali do nemocníc, kde na ich poskytnutie majú potrebné zručnosti a skúsenosti, čím sa zabezpečí lepšia kvalita poskytovanej zdravotnej starostlivosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok