Len zatĺka Ficove hriechy, reaguje Beblavý na vyjadrenia premiéra

TA3 TASR
27.9.2019 13:07

Vyjadrenie premiéra Petra Pellegriniho v súvislosti s kauzou Gorila je nehodné predsedu vlády. Na sociálnej sieti to uviedol predseda mimoparlamentnej strany Spolu-OD Miroslav Beblavý.

Len zatĺka Ficove hriechy, reaguje Beblavý na vyjadrenia premiéra
SITA/Branislav Bibel

Pellegrini po rokovaní vlády v piatok povedal, že ak by sa potvrdila pravosť Gorily, mal by Beblavý odísť z politického života, pretože bol v tom čase súčasťou vlády. "Ukazuje sa, že namiesto zmeny prináša Pellegrini do vedenia volebnej kampane len zatĺkanie hriechov pána Fica a útoky na novú opozíciu," napísal Beblavý a doplnil, že na rozdiel od predsedu Smeru-SD Roberta Fica a jeho straníckych podriadených, s Pentou, obvineným Marianom Kočnerom ani inými oligarchickými skupinami kšefty nerobil.

Premiér v piatok viackrát poukázal, že Gorila je kauzou vlády Mikuláša Dzurindu. "Ja sa teším aj na pána Beblavého, čo ide ako nová tvár, súčasť SDKÚ, hovoriť, lebo on bol dokonca vtedy štátny tajomník, keď sa tieto rozkrádačky diali. Ak to potvrdí Gorila, potvrdí sa, že je to pravda, tak máme ďalšieho politika, ktorý by si mal tiež zbaliť papiere a odísť zo slovenského politického života," reagoval Pellegrini.

To, že nahrávku z Gorily, ktorú polícia našla v decembri 2018 v dome Mariana Kočnera, označili znalci za autentickú, potvrdil pre denník Sme odchádzajúci šéf vyšetrovacieho tímu Gorila Lukáš Kyselica. Nahrávka je dlhá možno aj desiatky hodín a obsahuje ešte viac informácií, než bolo vo zverejnenom spise z roku 2011. "Sú tam veci, ktoré s Gorilou sedia, potom sú v spise veci, ktoré sme na nahrávkach nepočuli. Takisto sme na nahrávke našli aj úplne nové veci," povedal pre denník Kyselica.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok