Penta sa vyjadrila k potvrdeniu Gorily: Roky spolupracujeme

TA3 SITA
27.9.2019 12:31

Penta a Jaroslav Haščák celých sedem rokov spolupracujú pri vyšetrovaní a poskytujú plnú súčinnosť. Týmito slovami reagoval hovorca investičnej skupiny Gabriel Tóth na vyjadrenia odchádzajúceho vyšetrovateľa tímu Gorila Lukáša Kyselicu.

Penta sa vyjadrila k potvrdeniu Gorily: Roky spolupracujeme
TASR/Martin Baumann (ilustračná fotografia)

„Očakávame, že vyšetrovanie sa bude konať v súlade so zákonom. K samotnej kauze Gorila len zopakujem, že skupina Penta zverejnila podrobné stanovisko ku každej z transakcií, ktoré sú spomínané v zverejnených spisoch Gorila. Faktograficky je preto možné dokázať a vyvrátiť podozrenia, že by skupina Penta uskutočňovala svoje podnikanie na úkor verejného záujmu. Respektíve, že by získala v privatizačných konaniach akýkoľvek štátny majetok v rozpore so zákonom, či spôsobom, ktorý by bol nevýhodný pre štát," podotkol.

Hovorca Penty dodal, že sú presvedčení o tom, že svojim podnikaním nepripravili slovenského daňového poplatníka ani o jedno euro. „Vyšetrovací tím má už viac ako sedem rokov kapacity a zdroje na to, aby celú vec prešetril a oboznámil zákonným spôsobom aj verejnosť s výsledkami tohto šetrenia. Privítali by sme, keby aspoň v tých konaniach, ktoré sú uzavreté, došlo k zverejneniu čo najpodrobnejšej správy tak, aby sa s ňou mohla verejnosť oboznámiť," uzavrel Tóth. Penta nevidí dôvod bližšie komentovať akékoľvek materiály, o ktorých pôvode nič nevie a ktorých zákonnosť je veľmi pochybná.

Rozhovor s odchádzajúcim šéfom vyšetrovacieho tímu Gorila Lukášom Kyselicom priniesli Denník N a SME. Uvádza sa v nich, že Kyselica tesne pred odchodom z polície zabezpečil posudok nahrávky, ktorá sa našla u Mariana Kočnera. Výsledok je maximálna možná zhoda s hlasmi, ktoré dali policajti preveriť. „Vyplynulo z toho jedno z najdôležitejších zistení v kauze Gorila. Hlasy na nahrávke patria aktérom Gorily, teda Jaroslavovi Haščákovi aj Anne Bubeníkovej," uvádza SME. Ako ďalej priniesol DenníkN, Kyselica hovorí, že svojím odchodom nejde vyhovieť Jaroslavovi Haščákovi alebo Marianovi Kočnerovi a zvažuje vstup do politiky.

Rozhovor s odchádzajúcim šéfom vyšetrovacieho tímu Gorila Lukášom Kyselicom priniesli Denník N a SME. Uvádza sa v nich, že Kyselica tesne pred odchodom z polície zabezpečil posudok nahrávky, ktorá sa našla u Mariana Kočnera. Výsledok je maximálna možná zhoda s hlasmi, ktoré dali policajti preveriť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok