Kočnerova nahrávka je pravá, tvrdí odchádzajúci šéf tímu Gorila

TA3 SITA TASR
27.9.2019 09:17

Znalci potvrdili, že nahrávka Gorila je pravá. V publikovaných častiach prepisu nahrávok, ktoré našli v trezore Mariana Kočnera, Robert Fico a Jaroslav Haščák rozoberajú situáciu v strane Smer-SD či v zdravotníctvo. Štátny tajomník ministerstva vnútra Rudolf Urbanovič povedal, že potvrdenie autenticity nahrávky by malo pomôcť preukázať skutočnosti, ktoré budú viesť k určeniu konkrétnych vinníkov.

Tesne pred odchodom z polície zabezpečil posudok nahrávky, ktorá sa našla u Mariana Kočnera. Výsledok je maximálna možná zhoda s hlasmi, ktoré dali policajti preveriť. „Vyplynulo z toho jedno z najdôležitejších zistení v kauze Gorila. Hlasy na nahrávke patria aktérom Gorily, teda Jaroslavovi Haščákovi aj Anne Bubeníkovej," uvádza SME. Ako ďalej priniesol DenníkN, Kyselica hovorí, že svojím odchodom nejde vyhovieť Jaroslavovi Haščákovi alebo Marianovi Kočnerovi a zvažuje vstup do politiky.

Kyselica pre denník tiež povedal, že nahrávka je dlhá možno aj desiatky hodín a obsahuje ešte viac informácií, než bolo vo zverejnenom spise z roku 2011. "Sú tam veci, ktoré s Gorilou sedia, potom sú v spise veci, ktoré sme na nahrávkach nepočuli. Takisto sme na nahrávke našli aj úplne nové veci".

Štátny tajomník Ministerstva vnútra SR Rudolf Urbanovič uviedol, že potvrdenie autenticity nahrávky týkajúcej sa kauzy Gorila by malo pomôcť preukázať relevantné skutočnosti, ktoré budú viesť k trestnoprávnej dohre a určeniu konkrétnych vinníkov, nesúcich zodpovednosť. Konkrétnejšie záležitosť komentovať nechcel, odvolal sa na to, že nemá bližšie informácie. "Bolo by však dobré, keby táto dlhoročná kauza mala konkrétnych aktérov, ktorí by niesli dôsledky," povedal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok