Počas Bielej noci posilnia MHD, električky budú premávať dlhšie

TA3 TASR
26.9.2019 18:13

Návštevníci piateho ročníka Bielej noci, ktorý bude v hlavnom meste od piatka 27. do nedele 29. septembra, budú môcť využiť večer a v noci posilnené linky verejnej dopravy. Týka sa to nielen bratislavskej mestskej hromadnej dopravy, ale aj prímestskej autobusovej dopravy. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava i Bratislavská integrovaná doprava.

Počas Bielej noci posilnia MHD, električky budú premávať dlhšie
SITA/Martin Medňanský

V prípade mestskej hromadnej dopravy bude z piatka na sobotu a zo soboty na nedeľu predĺžená premávka denných električkových liniek 1, 3 a 9 až do polnoci. Mimoriadne posilové električky budú premávať v 15-minútových intervaloch. S rovnakým intervalom až do 1.00 h ráno budú premávať aj posilnené spoje na večerných a nočných autobusových a trolejbusových linkách. Na ne zároveň dopravný podnik nasadí kapacitnejšie kĺbové vozidlá. Týka sa to nočných liniek N21, N31, N33, N34, N72, N80, N93 a N95.

Vyššiu prepravnú kapacitu budú mať aj denné autobusové a trolejbusové linky 70, 91, 205 a 207. Mimoriadne spoje budú vypravené aj z Bratislavy smerom do regiónu. Odchádzať budú o 0.20 h z autobusovej stanice. Týka sa to liniek 245 (Marianka – Stupava – Lozorno – Malacky), 540 (Svätý Jur – Pezinok – Vinosady – Modra), 525 (Čierna Voda – Malý Raj – Chorvátsky Grob – Slovenský Grob), 630 (Ivanka pri Dunaji – Bernolákovo – Senec), 737 (Rovinka – Dunajská Lužná – Kalinkovo – Hamuliakovo – Šamorín)a 740 (Most pri Bratislave – Malinovo – Tomášov).

Podujatie Biela Noc je medzinárodný umelecký projekt, ktorý má za úlohu priblížiť širokej verejnosti súčasné formy umenia, ako aj netradičné, nepoznané a významné miesta európskych metropol. Tento rok sa v Bratislave rozrastá na tri dni. Spolu so sprievodným programom predstaví takmer 50 rôznych inštalácií, diel od domácich umelcov a ich kolegov z Nemecka, Rakúska, Talianska, Poľska, Kanady, Británie, Austrálie aj Brazílie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok