Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Visuté lôžko s rovnou plochou prinesie pokojnejší spánok v prírode

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 9. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Visuté lôžka alebo stany zavesené na stromoch síce oddelia kempujúcich od chladného a tvrdého terénu, no úzke a nerovnomerné miesto na spanie nemusí priniesť želaný odpočinok. Aj preto sa vývojári zo spoločnosti Haven rozhodli vytvoriť niečo, čo sa podobá na klasickú posteľ a výsledkom je visutý stan s plochou platformou na spanie a odpočinok.

Visutý stan Haven Tent si zachoval základný princíp uchytenia medzi dva kmene stromov na štýl hojdacej siete a to prostredníctvom natiahnutia jediného lanka s popruhmi. Do vnútra zaveseného lôžka sa potom na oboch koncoch umiestnia rozperné tyče a vďaka oblúkovej štruktúre sa vytvorí otvorený a rovnomerný povrch zavesený nad zemou. Vďaka oblúkom si môže kempujúci vychutnať pohľad na vzdialené okolie. Výhodou nízkych bočných stien je aj jednoduchší prístup k lôžku a vyliezanie z neho, či väčší priestor na zavesenie vecí na horné nosné lanko.

Visutý stan Haven Tent.

Súčasťou stanu s celkovou nosnosťou až 127 kilogramov je nafukovací matrac vyrobený z nylonu, ktorý sa dá vďaka integrovanému nožnému čerpadlu nafúknuť už za 60 sekúnd. Matrac so šírkou 58 centimetrov je navrhnutý tak, aby vyhovoval používateľom s výškou do 198 cm. Keďže je toto visuté lôžko označované ako stan, súčasťou výbavy je stanová plachta, ktorá poskytne ochranu pred živlami. Stačí ju natiahnuť na horné lanko, spustiť dolu a pripevniť ju k bočným úchytom v konštrukcii. No a vo výbave nechýba samozrejme ani ochranná sieť proti otravnému hmyzu.

Visutý stan Haven Tent.

Visutý stan Haven Tent je ponúkaný prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter za finančný príspevok vo výške 285 dolárov. Už teraz sa vyzbieral takmer štvornásobok požadovanej sumy 10 000 dolárov a tak ak všetko pôjde podľa plánov výrobcu, distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mohla začať už v tento rok v decembri.

Visutý stan Haven Tent.