UEFA vyhovela nášmu odvolaniu, proti Walesu budú plné tribúny

TA3 SITA
26.9.2019 14:06

Slovenskí futbaloví reprezentanti odohrajú najbližší kvalifikačný zápas o postup na majstrovstvá Európy 2020 proti Walesu 10. októbra v Trnave pred plnými tribúnami. Zverenci Pavla Hapala mali pôvodne absolvovať súboj s "drakmi" bez divákov ako trest za rasistické pokriky slovenských fanúšikov počasduelu proti Maďarsku v Budapešti.

Odvolací orgán Európskej futbalovej únie vyhovel žiadosti Slovenského futbalového zväzu o zrušenie trestu a zároveň znížil finančnú pokutu pre SFZ z pôvodných 20 na 15-tisíc eur. "SFZ vo svojom odvolaní argumentoval tým, že v prípade fanúšikovských pokrikov nešlo o rasizmus, ale o politickú provokáciu. Odvolací orgán UEFA zároveň zobral do úvahy aj fakt, že SFZ doteraz nikdy nebol disciplinárne stíhaný za rasizmus," píše sa na oficiálnom webe futbalového zväzu.

Ešte pred pôvodným verdiktom disciplinárnej komisie UEFA uzavrieť Štadión Antona Malatinského boli všetky vstupenky na zápas s Walesom vypredané. "Lístky, ktoré si fanúšikovia zakúpili prostredníctvom Maxiticket ako aj SFZ sú naďalej platné a ich držitelia sa bez problémov dostanú na štadión," vysvetľuje SFZ.

Naopak, sklamanie zavládlo u detí do 14 rokov, ktoré mali zaplniť tribúny v prípade trestu od UEFA. Tie sa už nedostanú na štadión bezplatne. "Prihlásené deti zo základných škôl a futbalových klubov sa nebudú môcť na tomto stretnutí zúčastniť, keďže vstupenky boli už dávnejšie vypredané. Prijímanie objednávok na vstupenky pre deti je preto pozastavené," dodáva sa v správe na webe futbalsfz.sk.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok