Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Amazom odhalil svoje prvé inteligentné okuliare s Alexou

Amazom odhalil svoje prvé inteligentné okuliare s Alexou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 9. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Amazon sa rozhodla vstúpiť do sveta inteligentných okuliarov a predstavila vlastné okuliare s názvom Echo Frames. Vývojári sa v tomto prípade sústredili na to, aby sa digitálna hlasová asistentka mohla stať kľúčovou súčasťou každodenného života používateľa.

Inteligentné okuliare Amazon Echo Frames neobsahujú žiadny displej alebo kameru, ale stavajú na relatívnej jednoduchosti. Okuliare sú navrhnuté každodenné používanie a majitelia ich môžu vziať do optiky, aby si vymenili bežné sklá za potrebné predpísané dioptrické sklá.

V rámoch okuliarov je však zabudovaná súprava štyroch malých reproduktorov spolu s párom mikrofónov. Toto nastavenie umožní nositeľom interakciu s digitálnou hlasovou asistentkou Alexa, najmä keď sú mimo domova. Používateľ sa môže pýtať na novinky alebo smerovú navigáciu, vie si nastaviť pripomenutia alebo naplánovať schôdzky v kalendári a samozrejme môže hlasovo ovládať aj inteligentné zariadenia v domácnosti, ako sú napríklad svetlá.

Inteligentné okuliare Amazon Echo Frames.

Okuliare Echo Frames tiež vedia preberať notifikácie z pripojeného smartfónu používateľa. Ten si ich môže vypočuť potiahnutím prsta po dotykovej ploche zabudovanej v pravom ramene rámu. Funkcia VIP Filter umožní používateľovi sa rozhodnúť, z ktorých komunikačných aplikácii chce dostávať upozornenia, a z ktorých nie.

Okrem toho spoločnosť Amazon predstavila aj nové bezdrôtové slúchadlá do uší Echo Buds, ktoré disponujú technológiou potláčania okolitých ruchov od expertov z Bose. Slúchadlá majú výdrž batérie 5 hodín na jedno nabitie alebo 20 hodín s použitím nabíjacieho puzdra. Dajú sa predbežne objednať za cenu 130 dolárov.

Inteligentné okuliare Amazon Echo Frames.

Ďalším zaujímavým produktom, ktorý bol uvedený, je Echo Loop. Ide o technológiu inteligentného prsteňa, ktorý je vybavený dvomi mikrofónmi. Tie umožnia nositeľovi vydávať hlasové povely digitálnej asistentke Alexa priamo z jeho prstu, kdekoľvek je na cestách. Echo Loop sa bude predávať za 130 dolárov.

Inteligentné okuliare Echo Frames a inteligentný prsteň Echo Loop sú zatiaľ dostupné len prostredníctvom pozvánky do programu Amazon's Day 1 Editions. Cena okuliarov Echo Frames bola pritom stanovená na 180 dolárov.

Inteligentný prsteň Amazon Echo Loop.

Bezdrôtové slúchadlá do uší Amazon Echo Buds.