Dobrá správa pre slovenský futbal, tvrdí Hapal o reforme Ligy národov

TA3 SITA
25.9.2019 15:25

Podľa trénera slovenskej futbalovej reprezentácie Pavla Hapala je pozitívne, že sa hráči spod Tatier v nasledujúcej edícii európskej Ligy národov 2020/2021 opäť predstavia v B-divízii.

Slováci počas vlaňajšej jesene po konfrontáciách s Ukrajincami a Čechmi zostúpili do "céčka", ale schválenie reformy súťaže na zasadnutí výkonného výboru UEFA v Ľubľane ich vrátilo naspäť na pôvodné miesto. "Je to dobrá správa pre slovenský futbal. Sme radi, že ostávame vo vyššej skupine, pretože môžeme hrať zápasy so silnejšími mužstvami. Samozrejme, nechceme podceňovať tímy z 'céčka', ale takto budeme mať aj marketingovo atraktívnejších súperov," poznamenal Hapal na oficiálnom webe Slovenského futbalového zväzu.

Liga národov bude mať po novom v najvyšších troch divíziách po šestnásť tímov. V tej štvrtej bude účinkovať zvyšná sedmička reprezentačných mužstiev zo "starého kontinentu". Žreb druhého ročníka európskej LN sa uskutoční 3. marca 2020 v Amsterdame.

Nový formát európskej LN pravdepodobne čiastočne poslúži ako súčasť kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2022 v Katare tak, ako je to momentálne v prípade budúcoročného kontinentálneho šampionátu. Konkrétny formát európskej časti kvalifikácie MS 2022 ešte musí schváliť výkonný výbor UEFA.

Zápasy skupinovej časti jednotlivých divízií sa budú hrať počas budúcoročnej jesene, finálový turnaj je na programe v dňoch 2. - 6. júna 2021.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok