Vydávajú historicky prvý slovenský dlhopis so záporným výnosom

TA3 SITA
25.9.2019 14:48

Prima banka vydáva historicky prvý slovenský dlhopis so záporným výnosom. V rámci schváleného programu emisie krytých dlhopisov vo výške 1,5 mld. eur banka upísala prvú benchmarkovú emisiu krytých dlhopisov v celkovom objeme 500 mil. eur s dátumom splatnosti 1. októbra 2026.

Vydávajú historicky prvý slovenský dlhopis so záporným výnosom
SITA/Jozef Jakubčo

"Emisia vyvolala veľký záujem investorov prevažne z krajín západnej Európy a aj vďaka vysokému dopytu sa podarilo dosiahnuť rekordne nízky výnos mínus 0,096 % p.a.," uviedla hovorkyňa Prima banky Eva Čonková.

Na investorov z Rakúska a Nemecka pripadlo celkovo 56 % emisie, na investorov zo Škandinávie 37 % emisie a medzi investorov z ostatných krajín je rozdelených 7 % emisie dlhopisov. Vedúcimi manažérmi emisie boli Commerzbank, DZ BANK a LBBW. Zdroje z upísanej emisie dlhopisov využije Prima banka pre podporu ďalšieho rastu svojho biznisu a posilňovanie obchodných vzťahov so svojimi klientmi.

Prima banka Slovensko pôsobí na slovenskom trhu od roku 1993 a v rámci doterajšieho fungovania spoločnosti je to už jej tretí názov. V máji 2000 sa majoritným akcionárom, v tom čase Prvej komunálnej banky, stala finančná skupina Dexia. Pod názvom Prvá komunálna banka vystupovala do konca septembra 2003, následne sa zmenila na Dexia banku Slovensko. Skupina Dexia v závere roka 2010 predala svoj podiel investičnej skupine Penta. Od januára 2012 sa Dexia banka zmenila na Prima banku. So Sberbank Slovensko sa Prima banka zlúčila 1. augusta 2017.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok