Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Displej smartfónu Xiaomi Mi Mix Alpha pokrýva takmer celé telo

Displej smartfónu Xiaomi Mi Mix Alpha pokrýva takmer celé telo
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 9. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Len pred týždňom bol predstavený smartfón Vivo Nex 3 s pomerom displeja k telu 99,6 percenta a už tu máme nového „rekordmana“. Je ním smartfón Xiaomi Mi Mix Alpha, ktorý má pomer displeja k telu viac ako 180 percent. Je to možné vďaka tomu, že displej sa ovinul takmer okolo celého tela. Navyše smartfón disponuje fotoaparátom s enormným rozlíšením 108 megapixelov.

Displej v novom smartfóne Mi Mix Alpha nazvala spoločnosť Xiaomi oprávnene ako Surround Display. Displej sa tiahne cez celú prednú časť zariadenia a prechádza okolo oboch strán až na väčšinu plochy zadnej strany. Obidve hrany displeja sa stretávajú asi v štvrtine zadnej strany smartfónu a sú oddelené hrubším pásom vedúcim zhora nadol, v ktorom sú umiestnené fotoaparáty.

Smartfón Xiaomi Mi Mix Alpha.

Ak k čomu sa dá takýto rozľahlý displej vlastne použiť? Xiaomi má hneď niekoľko nápadov, napríklad úzka časť displeja na zadnej strane umožní zobrazenie zo zadného fotoaparátu pri snímaní selfie, keďže na prednej strane neexistuje žiadna selfie kamera. Aj bočné strany displeja sa dajú využiť. Malé stavové ikonky, ktoré sa bežne zobrazujú v hornej časti displej, napríklad zostávajúca batéria, Wi-Fi, Bluetooth a budíky sa zobrazia po bokoch smartfónu. Fyzické tlačidlá pre odomknutie a ovládanie hlasitosti boli nahradené plochami na displeji citlivými na tlak. Tradičný slúchadlový reproduktor bol konvertovaný na niečo, čo Xiaomi nazýva ako „úplne nová akustická technológia displeja“.

Samozrejme s oveľa väčším displejom narastá obava z jeho prasknutia a smartfón sa dá ťažšie uložiť do ochranného puzdra. Výrobca však tvrdí, že Mi Mix Alpha má displej chránený odolnou vrstvou. Tých niekoľko málo častí smartfónu, ktoré netvorí displej, je pritom vyrobených z odolnej a ľahkej zliatiny titánu. Pruh na zadnej strane je vyrobený z keramiky a je pokrytý jedným kusom zafírového skla.

Smartfón Xiaomi Mi Mix Alpha.

Do pruhu v Mi Mix Alpha sa Xiaomi podarilo vtesnať doteraz najvýkonnejší mobilný trojitý fotoaparát. Hlavný fotoaparát disponuje 1 / 1,33 palcovým snímačom s rozlíšením až 108 megapixelov, ktorý vytvára snímky s rozlíšením 12 032 x 9 024 pixlov. Okrem toho sa tu nachádza ultraširoký objektív s rozlíšením 20 megapixelov a 12 megapixelový teleobjektív.

Smartfón Xiaomi Mi Mix Alpha je poháňaný procesorom Snapdragon 855+, spolu s 12 GB operačnej pamäte RAM. Kapacita vnútorného úložiska je až 512 GB a batéria sa môže pochváliť slušnou kapacitou 4 050 mAh. Telefón je navyše kompatibilný s technológiou 5G.

Hoci spoločnosť Xiaomi označuje smartfón Mi Mix Alpha ako koncept, plánuje uviesť do predaja obmedzený počet kusov. Dostupnosť je uvedená na koniec tohto roka a cena bola stanovená na 19 999 RMB, čo je zhruba niečo okolo 2 552 EUR.

Smartfón Xiaomi Mi Mix Alpha.