Domingo pre obvinenia z obťažovania ukončil 50-ročnú spoluprácu

TA3 TASR
25.9.2019 07:19

panielsky operný spevák Plácido Domingo (78), ktorý čelí obvineniam zo sexuálneho obťažovania, zrušil všetkých šesť plánovaných vystúpení v Metropolitnej opere v New Yorku. Spevák s operou spolupracoval 51 rokov.

Svetoznámy spevák klasickej hudby sa mal predstaviť v hlavnej úlohe v opere Macbeth. Malo ísť o jeho prvé vystúpenie v USA od augustového zverejnenia tvrdení viacerých žien, ktoré ho obvinili zo sexuálneho obťažovania alebo nevhodného správania.

Domingo sa zúčastnil aj skúšok opery Macbeth a ešte v pondelok predstavitelia Metropolitnej opery avizovali, že v stredu v nej vystúpi. V utorňajšom vyhlásení však táto inštitúcia uviedla, že "Metropolitná opera a pán Domingo sa zhodli na tom, že (svoje vystúpenia) musel odvolať". Domingo dokonca naznačil, že v Metropolitnej opere účinkovať už nikdy nebude.

Z obťažovania obvinilo Dominga, ktorý je v súčasnosti generálnym riaditeľom opery v Los Angeles, jedenásť žien. Samotný Domingo ich obvinenia poprel a tvrdí, že boli len nesprávne pochopené niektoré jeho gestá.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok