Chaos po krachu cestovky pokračuje, doplácajú naň hlavne klienti

TA3 TASR
24.9.2019 12:30

Chaos po krachu cestovky Thomas Cook pokračuje. Veľkej Británii sa včera podarilo dopraviť späť do vlasti necelých päťnásťtisíc klientov. V zahraničí však zostáva stále vyše stotridsaťtisíc Britov a státisíce turistov z iných krajín. Na úpadok spoločnosti nedoplácajú len jej klienti, ale aj zamestnanci.

Po kolapse cestovnej kancelárie Thomas Cook sa v pondelok 23. septembra podarilo prepraviť z dovolenkových destinácií do Spojeného kráľovstva 14.700 jej klientov. Ďalších 135.300 bude potrebné dopraviť v priebehu najbližších 13 dní. Informoval o tom v utorok britský úrad pre civilné letectvo CAA. Po pondelkovom páde najstaršej CK na svete uviazli státisíce jej klientov z viacerých štátov v dovolenkových destináciách po celom svete.

"Zostáva ešte približne 135.300 dovolenkárov, ktorí sa majú v nasledujúcich 13 dňoch vrátiť späť do Británie. Pracujeme nepretržite a v spojení s vládou a leteckým priemyslom na programe ich letov po tom, ako Thomas Cook vyhlásil bankrot," uviedol úrad.

V pondelok sa podarilo zorganizovať 64 letov a dopraviť do Spojeného kráľovstva vyše 14.700 ľudí. Na utorok je naplánovaných 74 letov s cieľom priviezť späť 16.500 ľudí. Celkovo britské úrady plánujú zorganizovať viac ako 1000 letov. CAA pripomenul, že repatriácia takéhoto rozsahu a charakteru je bezprecedentná a zákazníci sa, bohužiaľ, musia pripraviť aj na nepríjemnosti a meškania. "Urobíme všetko, čo je v našich silách, aby sme to minimalizovali,“ povedal Richard Moriarty, generálny riaditeľ Úradu pre civilné letectvo. "Chceme, aby si ľudia aj naďalej užívali svoju dovolenku, a preto ich dovezieme späť do Veľkej Británie v deň ich pôvodného odchodu alebo čo najskôr po ňom."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok