Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Smartfón Vivo V17 Pro láka na dvojitú výsuvnú selfie kameru

Smartfón Vivo V17 Pro láka na dvojitú výsuvnú selfie kameru
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 9. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Existujú smartfóny, ktoré vymenili výrez v displeji za systém predného fotoaparátu, ktorý automaticky vyskočí z tela telefónu. No nový smartfón Vivo V17 Pro ide v tomto smere ešte ďalej. Vývojári totiž do tohto systému zakomponovali selfie kameru s dvomi objektívmi, slúchadlo a blesk. Riešenie je nazývané ako Selfie Softlight.

Predná selfie kamera s rozlíšením 32 megapixelov + 8 megapixelov prináša možnosť snímania širokouhlých záberov, do ktorých sa tak zmestí viacej okolia alebo viacej tvárí, zatiaľ čo blesk by mal zabezpečiť slušné výsledky aj v horších svetelných podmienkach. V motorizovanej výsuvnej jednotke je integrované aj slúchadlo, čo je dosť nezvyčajný prístup a používateľ pravdepodobne bude musieť smartfón zdvíhať, aby jednotka automaticky z tela smartfónu vyskočila a mohol tak prijať hovor. No toto riešenie prináša oveľa viac priestoru pre displej.

Smartfón Vivo V17 Pro.

V prípade modelu smartfónu Vivo V17 Pro sa jedná o 6,44 palcový Super AMOLED displej s rozlíšením 1 080 x 2 400 megapixelov. Pod displejom je integrovaná čítačka odtlačkov prstov. Čo sa týka ďalších špecifikácií, patrí V17 Pro skôr do strednej triedy. Smartfón dostal do výbavy procesor Snapdragon 675, 8 GB operačnej pamäte RAM a 128 GB vnútorné úložisko, ktoré je možné rozšíriť prostredníctvom microSD karty. Zabudovaná batéria má kapacitu 4 100 mAh, no výrobca neuvádza jej celkovú výdrž na jedno nabitie.

Výsuvná predná selfie kamera má rozlíšenie 32 megapixelov + 8 megapixelov.

Na zadnej strane smartfónu si našiel miesto systém fotoaparátu s až štyrmi objektívmi, ktorý prináša kombináciu rozlíšení 48 megapixelov + 13 megapixelov + 8 megapixelov + 2 megapixely. Vďaka tomu je schopný snímať širokouhlé zábery v uhle 105 stupňov a disponuje aj dvojnásobným optickým priblížením.

Je to prvý telefón z dielne Vivo, ktorý má port USB-C. Na druhej strane beží na staršom operačnom systéme Android 9 s vlastnou softvérovou nadstavbou Funtouch od spoločnosti Vivo.

Nový smartfón Vivo V17 Pro bude najprv dostupný na trhu v Indii, pričom zatiaľ nebolo potvrdené, či bude dostupný aj medzinárodne. V Indii sa začne predávať od 29. septembra za cenu 29 999 INR (približne 385 EUR).

Systém zadného fotoaparátu so štyrmi objektívmi prináša kombináciu rozlíšení 48 megapixelov + 13 megapixelov + 8 megapixelov + 2 megapixely.