Na ochranu pralesov pôjdu stovky miliónov, rozhodli na summite

TA3 TASR
23.9.2019 16:16

Darcovia z celého sveta prisľúbili ďalších 500 miliónov dolárov na programy zamerané na ochranu tropických dažďových pralesov v Amazónii a iných oblastiach sveta. Oznámila to kancelária francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

Na ochranu pralesov pôjdu stovky miliónov, rozhodli na summite
SITA/AP

Uvedenú sumu spoločne venujú Svetová Banka, Medziamerická rozvojová banka a environmentálna organizácia Conservation International. Toto oznámenie sa zrodilo na podujatí venovanom ochrane dažďových pralesov, ktoré sa konalo v rámci klimatického summitu OSN v New Yorku. Na podujatí sa zúčastnili viacerí svetoví lídri vrátane Emmanuela Macrona a prezidentov Čile, Kolumbie a Bolívie. Medzi účastníkmi chýbal brazílsky prezident Jair Bolsonaro.

Organizátor klimatického summitu, generálny tajomník OSN António Guterres, predtým oznámil, že 66 krajín sveta je odhodlaných dosiahnuť do roku 2050 stav takzvanej uhlíkovej neutrality. Podstatou uhlíkovej neutrality je dosiahnutie stavu, keď sa množstvo emisií oxidu uhličitého vypustených na území daného štátu zároveň pohltí prírodnými procesmi do ekosystémov na súši alebo v oceánoch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok